Μελίνα Βραντσιάν

Η Μελίνα Βραντσιάν είναι ένα πανέμορφο πλάσμα: Από τη μια μοντέλο, αθλήτρια, δεινή χορεύτρια latin χορών και φανατική φυσιολάτρης και από την άλλη φοιτήτρια οικονομικών και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων, αφοσιωμένη στην οικογένειά της, με λαμπρές επαγγελματικές προοπτικές, αυτό που λέμε κορίτσι από σπίτι. Πάνω από όλα όμως είναι μια Βασίλισσα της Ομορφιάς. Κυρίες και Κύριοι σας παρουσιάζουμε την Star Πελοπόννησος 2023 σε μια αποκλειστική φωτογράφηση για το Grand Magazine.

Να ξεκινήσουμε με τα Καλλιστεία όπου διακρίθηκες πρόσφατα. Πολλοί θεωρούν το θεσμό ξεπερασμένο και ανδροκρατούμενο. Εσύ τι άποψη έχεις; 

Τα καλλιστεία για μένα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ξεπερασμένα αλλά λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και γενικά με τις αλλαγές που έχει υποστεί η καθημερινότητα ενός ανθρώπου, πολλοί πλέον τα βλέπουν ως κάτι «αδιάφορο» ή «αστείο» κλπ. Κανείς όμως δεν μπορεί να κρίνει μέχρι να το ζήσει, έτσι όπως έκανα κι εγώ. 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα σύγχρονο κορίτσι να θέλει να επιβραβευθεί για το παρουσιαστικό του; 

Τα κορίτσια, από μικρή κιόλας ηλικία, παρατηρούν και περιποιούνται περισσότερο τον εαυτό τους. Κατά τη γνώμη μου, λόγω των σύγχρονων ΜΜΕ, πολλά κορίτσια πιστεύουν πως, αναδεικνύοντας τον εαυτό τους μέσα από αυτά, επιβεβαιώνουν και την ομορφιά τους. Είτε αυτό γίνεται μέσα από θετικά ή και αρνητικά σχόλια είτε από απόψεις «αγνώστων». 

Εσύ πως αισθάνεσαι ως βασίλισσα της ομορφιάς; 

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνθηκα περίεργα στην αρχή γιατί δεν το περίμενα. Στη συνέχεια όμως αισθάνθηκα περήφανη για τον εαυτό μου γιατί κατάφερα να κερδίσω ένα τίτλο. Χαίρομαι που κατέχω τον τίτλο της Βασίλισσας της ομορφιάς αφού αυτός πάντα θα μου θυμίζει τη δουλειά που έκανα και εσωτερικά και εξωτερικά με τον εαυτό μου για να γίνω καλύτερη. 

Σαν μέλος της γενιάς Ζ θα θεωρούσες τον εαυτό σου φεμινίστρια με την ευρύτερη έννοια; 

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φεμινίστρια. Υποστηρίζω και τις δύο πλευρές διότι έχω αρκετές εμπειρίες και με τις δύο και ας είμαι μόνο 19 ετών. Θεωρώ πως ξέρω να ξεχωρίζω το δίκαιο από το άδικο στις περισσότερες περιστάσεις για αυτό και δεν θα υποστήριζα πάντα τη μια πλευρά μόνο. 

Πέντε χρόνια εμπειρία στο χώρο του μόντελινγκ. Αισθάνεσαι ότι σου έχουν δώσει αρκετά ή ακόμη μαθαίνεις καινούργια πράγματα; 

Στον χώρο του μόντελινγκ η φράση «τέλος γνώσης» δεν υπάρχει. Στο χώρο αυτό οι γνώσεις και οι εμπειρίες είναι αμέτρητες. Και όποια ή όποιος θα θέλει να φτάσει ψηλά σε αυτό το χώρο θα πρέπει να ξέρει ότι όσα πιο πολλά μαθαίνει τόσο καλύτερη ή καλύτερος θα είναι. 

Έχεις δεκάδες μετάλλια από διαγωνισμούς latin χορού. Τι αντιπροσωπεύει για σένα ο χορός. Πως αισθάνεσαι όταν χορεύεις; 

Για εμένα ο χορός είναι η ηρεμία μου. Πως βρίσκει κάποιος την ηρεμία του αγκαλιάζοντας τον άνθρωπό του; Ε, εγώ τη βρίσκω με το χτύπο και την ένταση του latin χορού. Όταν χορεύω νοιώθω ότι όλα μου τα προβλήματα φεύγουν και πως κάπως, με κάποιο τρόπο, ταξιδεύω χορεύοντας, κάπου που με κάνει να αισθάνομαι χαρά. 

Πέρα από τα σωματικά χαρίσματα ξέρουμε ότι καλλιεργείς και τις γνώσεις σου. Τι θα ήθελες να κάνεις αξιοποιώντας τις σπουδές σου; 

Η αλήθεια είναι πως, επειδή είμαι μικρή ακόμα, δεν ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή για αυτό και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο νου μου. Αυτό που γνωρίζω όμως και έχω ως στόχο είναι να τελειώσω τη σχολή μου και με το πτυχίο μου και με άλλες γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκτήσω αργότερα να μπορώ να παρέχω στην οικογένεια την άνεση, την ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζονται. 

Με δεδομένη την πολύχρονη εμπειρία σου στο χώρο, πως σου φάνηκε η φωτογράφηση για το Grand Magazine; 

Η φωτογράφηση για το Grand Magazine ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα. Σε αυτό βοήθησε ο φωτογράφος του περιοδικού Νίκος Ζαχαρόπουλος φυσικά! Και βγάλαμε εξαιρετικές φωτογραφίες, με πολύ καλή ανάλυση, σε πανέμορφα μέρη, γελάσαμε, περάσαμε όμορφα, και τελειώσαμε και γρήγορα έχοντας πολύ καλό φωτογραφικό υλικό! 

Σου αρέσει η φύση; Είσαι αθλητικός τύπος; 

Λατρεύω τη φύση. Αν είχα τη δυνατότητα θα ζούσα μόνη μου στο βουνό σε ένα σπιτάκι με γρασίδι γύρω γύρω και τον καθαρό αέρα της φύσης. Είμαι και αθλητικός τύπος, γυμνάζομαι από πολύ μικρή ηλικία και μου αρέσει πολύ διότι, και διατηρώ τον εαυτό μου σε φόρμα και έχω μεγαλύτερη άνεση μέσα στη μέρα. 

Στον σύγχρονο δυτικό κόσμο η θέση της γυναίκας θεωρείται ικανοποιητική ωστόσο τα περιστατικά βίας και φόνων είναι σχεδόν καθημερινά. Τι πήγε λάθος κατά τη γνώμη σου; 

Κατά την άποψη μου όλα από το σπίτι ξεκινάνε. Ο τρόπος που μεγάλωσε κάποιος και οι γονείς που τον αναθρέψανε δείχνουν ποιος θα είναι μετά. Αυτό, φυσικά σε συνδυασμό και με τις αντιλήψεις που διαμορφώνουν τα social media, με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων κλπ., είναι ακόμη μια αιτία για όλα αυτά που συμβαίνουν. 

Με τόσες δραστηριότητες υπάρχει χρόνος για ρομαντικές στιγμές; 

Άμα θέλει κάποιος να κάνει κάτι πάρα πολύ θα βρει χρόνο, με κάθε κόστος. Επειδή εγώ δεν θέλω να μπλέξω κι άλλους έρωτες στη ζωή μου αυτή τη στιγμή δεν θα το κυνηγήσω. Προτιμώ να εστιάσω στις σπουδές μου και την ψυχική μου υγεία. 

Το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας αμφισβητείται όλο και περισσότερο. Εσύ σκέφτεσαι να δημιουργήσεις οικογένεια; Και πως την φαντάζεσαι; 

Θα ήθελα να κάνω μια οικογένεια όταν μεγαλώσω αλλά προφανώς με την προϋπόθεση ότι θα μπορώ και χρηματικά να την υποστηρίξω και βέβαια θα έχω βρει το σωστό σύζυγο. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αριθμό παιδιών στο μυαλό μου, ό,τι είναι να γίνει. Απλά θα ήθελα να έχω μια αγαπημένη και χαρούμενη οικογένεια. 

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; 

Το μέλλον για όλους μας άγνωστο θεωρείται. Εγώ απλά θέλω να είμαι επιτυχημένη σε αυτά που θα κάνω. Στην οικογένεια, στις σπουδές και στη δουλειά.

 

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Μελίνα Βραντσιάν

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Executive producer: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Ξένια Πετριτσοπούλου

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "zinasgroup" για την χορηγία 

https://zinasgroup.com/cinema

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "PARANOIA" για την χορηγία 

https://www.paranoia-eshop.gr/

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "artemio-furs" για την χορηγία

https://www.artemio-furs.com/en/

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία των ρούχων

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά τo http://www.cristimodels.com  και την κυρία Cristi Krana

 

Eυχαριστούμε θερμά τα https://www.kallisteia.gr/  και τον κ.Τάκη Παπαπαναγιώτου.

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Theory of Beauty" για την χορηγία των καλλυντικών

theory_of_beauty

Theory of beauty academy

 

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το ξενοδοχείο "THEOXENIA PALACE"

https://theoxeniapalace.com/theoxenia-palace/ 

 

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το ξενοδοχείο "CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI"

https://www.clubhotelloutraki.gr/