Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΨάρια - Θαλασσινά

Λαβράκι στο φούρνο με λεμόνι και θυμάρι


Υλικά για 2 μερίδες

2 λαβράκια (400-500γρ.)

2 μέτριες πατάτες

10 σπαράγγια

Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο σχοινόπρασο

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

2. Πλένετε καλά τα λαβράκια. Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε ταψί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αραδιάστε τις πατάτες. Τοποθετήστε από πάνω τα λαβράκια και περιχύνετε με τη μαρινάδα.

3. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

4. Καθαρίστε τα σπαράγγια με το εργαλείο ξεφλουδίσματος και βράστε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.

5. Σερβίρετε τα λαβράκια αμέσως μετά το ψήσιμο μαζί με τα σπαράγγια. Πασπαλίστε με λίγο σχοινόπρασο και φρέσκο θυμάρι.

Hints & Tips

Ζητήστε καθαρισμένα ή φιλεταρισμένα τα ψάρια.

Συνοδέψτε με λαδολέμονο ή μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.

Αντικαταστήστε τα λαβράκια με τσιπούρες, φαγκριά, σαργούς κ.α.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5