Γιάννης Λίνας - Notos

Συναντήσαμε το Γιάννη στον πανέμορφο χώρο του Notos cafe-restaurant και δίπλα στη θάλασσα απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα και τις δημιουργίες του.
Με εμπειρία πολλών ετών σε πεντάστερα ξενοδοχεία και δίπλα σε γνωστούς σεφ αναλαμβάνει τώρα πια μόνος την ευθύνη της κουζίνας του. Εμείς δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ.

 

Τι είναι αυτό που σε μύησε στον κόσμο της μαγειρικής;


Θυμάμαι ότι μου άρεσε να βλέπω την μητέρα μου να μαγειρεύει. Ανακατευόμουν και 'γώ από τα 12 μου και σε ηλικία 15 ετών αποφάσισα να μπω σε μια κρατική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στη Ρόδο και να ξεκινήσω τα πρώτα μου μαγειρικά βήματα.


Έχεις σκεφτεί να πας για δουλειά στο εξωτερικό;


Έχω σκεφτεί στο άμεσο μέλλον να το κυνηγήσω. Πιστεύω είναι μια καλή εμπειρία για οποιονδήποτε μάγειρα να εργαστεί σε μια άλλη χώρα και να πετύχει.


Τι είναι επιτυχία για ένα σεφ;


Επιτυχία για ένα σεφ είναι να έχει θέσει κάποιους στόχους στη καριέρα του και να μπορεί να τους εκπληρώσει. Επίσης να μαθαίνει να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμος.


Θα παρότρυνες ένα νέο να γίνει μάγειρας;


Φυσικά και θα παρότρυνα ένα νέο παιδί ανεξαρτήτου φύλου να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Είναι ένα επάγγελμα δημιουργικό, χρειάζεται φαντασία, αντοχή και κυρίως καλή γεύση. Επίσης για ένα καλό μάγειρα είναι κερδοφόρο.


Αλλάζεις συχνά το μενού σου;


Ναι, φροντίζω να αλλάζω τακτικά το μενού μου και πάντα βάση της εποχής γιατί τα υλικά αποδίδουν πολύ καλύτερα.


Τρως από αλυσίδες γρήγορου φαγητού;


Δεν το συνηθίζω, μου αρέσει το σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, έχει τύχει όμως αρκετές φορές και νομίζω ότι θα τύχει και στο μέλλον να φάω και γρήγορο φαγητό.


Στο σπίτι μαγειρεύεις;


Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι και μαγειρεύω, συνήθως σε κάποιο ρεπό ή σε άδεια. Σίγουρα όμως όταν πρόκειται για κάποια γιορτή ή ένα ιδιαίτερο γεγονός


Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;


Πιστεύω ότι ένα καλό γεύμα πάντα  εντυπωσιάζει και προκαλεί τις αισθήσεις. Χωρίς ενέργεια δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα και το φαγητό είναι η πηγή ενέργειας οπότε πιστεύω ότι περνάει.

 

 

 

 

Photographer : Nick Zacharopoulos

Assistant producer :
George Chrisanthakopoulos

Location :
Notos Cafe - Voula