7 Dias en La Habana (7 Days in Havana) – 7 Ημέρες στην Αβάνα

Παραγωγή:  Γαλλία/Ισπανία- 2012

Διάρκεια:  129 λεπτά.

Είδος: Σπονδυλωτό Δράμα

Σκηνοθεσία: Benicio del Toro, Gaspar Noé, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabio, Laurent Cantet, Julio Medem, Pablo Trapero

Πρωταγωνιστούν: Josh Hutcherson, Vladimir Cruz, Emir Kusturica, Alexander Abreu, Daniel Brühl, Melvis Santa Estevez, Melissa Rivera, Elia Suleiman, Cristela De La Caridad Herrera, Mirta Ibarra, Jorge Perugorria, Nathalia Amore, Leonardo Benitez, Daisy Granados, Othello Rensoli.

Υπόθεση: O Teddy Atkins (Josh Hutcherson) είναι ένας νεαρός Αμερικανός τουρίστας που ταξιδεύει στην Αβάνα για πρώτη φορά. Ο οδηγός του, ένας Κουβανός ταξιτζής που τυγχάνει πτυχιούχος μηχανικός θα του προσφέρει μια περιήγηση στην πόλη που απέχει μακράν από την παραδοσιακή τουριστική ξενάγηση.

Το εκτυφλωτικό φως και τα έντονα χρώματα, ο αυθόρμητος χορός και η πανταχού παρούσα  μουσική, το μοιραίο πάθος  και οι ισχυροί δεσμοί, η μαύρη μαγεία και το όραμα της Παρθένου Μαρίας,  οι παράξενοι ντόπιοι και οι γοητευμένοι τουρίστες, οι λαϊκές γειτονιές και τα εμβληματικά αξιοθέατα συνυπάρχουν μοναδικά σε 7 διαδρομές με τον ίδιο προορισμό: τη σύγχρονη, εκλεκτική, ζωντανή Αβάνα, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

Σ’ αυτές τις  «7 Ημέρες στην Αβάνα» μας συνοδεύουν ένας υπέρ του δέοντος ενθουσιώδης Αμερικανός τουρίστας, ο Emir Kusturica σε μια μονίμως μεθυσμένη εκδοχή του εαυτού του, μια ταλαντούχα Κουβανή τραγουδίστρια σε δίλλημα, ένας παράξενος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος με πολύ χρόνο στη διάθεση του, μια νεαρή λεσβία που πρέπει να εξαγνιστεί, μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στην πιο επεισοδιακή μέρα της ζωής της κι ένα απαιτητικό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας. 

7 σκηνοθέτες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη επιστρατεύονται από την πένα του πολυβραβευμένου Κουβανού συγγραφέα Leonardo Padura για να καταγράψει ο καθένας με το στιλ του μια μέρα της εβδομάδας στην Αβάνα, μια πόλη στο κατώφλι της επόμενης φάσης της γοητευτικής και ένδοξης ιστορίας της.

Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα « Ένα κάποιο βλέμμα» του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 16.08.12