Παρίσι

Λάμπει στον παγκόσμιο πάλκο των ομορφότερων πόλεων του πλανήτη, αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για τον ταξιδιώτη που θέλει να απλώσει τα φτερά του πέρα από την υπέροχη πατρίδα μας. Είναι ιδανική γιατί συνδυάζει τα πάντα. Εκθαμβωτική αρχιτεκτονική, άνετους δρόμους, φυσική ομορφιά, μεγαλείο πολιτισμού και ιστορία που είναι συνδεδεμένη με μερικά από τα σημαντικότερα κινήματα ελεύθερης σκέψης. Προσφέρει ανεξάντλητη παραγωγή κουλτούρας διαχρονικά, αφού όχι άδικα θεωρείται από πολλούς η μητρόπολη των τεχνών παγκοσμίως. Για να ανακαλύψετε τις ομορφιές και τα μυστικά της θα χρειαστείτε σίγουρα πάνω από ένα μήνα. Θα προσπαθήσουμε να σας επισημάνουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε εσάς αφού είναι συνάρτηση του χρόνου και των οικονομικών σας. Λόγω του μεγέθους των προσφορών σε όλους τους τομείς, το Παρίσι μπορεί να γίνει ένας προσιτός προορισμός, αρκεί να το ψάξετε και να μην επηρεαστείτε από ''εύκολες προσφορές''.

Οι βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα, το σεργιάνι στα δρομάκια της Μονμάρτρης, η επίσκεψη στα μουσεία, το απαραίτητο ''shoping therapy'' και η νυχτερινή ζωή, θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Πύργος του Άιφελ (Tour Eiffel)

Tο σύμβολο της πόλης συγκλονίζει με την αρμονία και την συμμετρία του. Δεν πρέπει να φύγετε από το Παρίσι αν δεν ανεβείτε στους εξώστες του για να απολαύσετε εκτός από καφέ ή φαγητό, την απόλυτη θέα της πόλης σε γωνία 360º. Η καλύτερη του εικόνα από τα χαμηλά είναι στους κήπους του Τροκαντερό, όπου αν είναι ηλιόλουστη ημέρα μπορείτε να βγάλετε πανέμορφες φωτογραφίες. Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης, το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πύργου παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο μεγαλείο που εκπέμπει η περιοχή. Σημαντικά αξιοθέατα είναι το πολεμικό μουσείο, το μουσείο Γκογκέν, και τα κτίρια της στρατιωτικής σχολής και το μέγαρο των απομάχων.

Η περιοχή του Κεραμικού (Jardin des Tuilleries)

Συναρπαστική περιοχή, που φιλοξενεί σημαντικότατα αξιοθέατα. Ξεκινήστε από την πλατεία Κονκόρντ, τους πανέμορφους κήπους του Κεραμεικού και του Καρουσέλ, για να καταλήξετε στο διάσημο παγκοσμίως μουσείο του Λούβρου. Φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες εκθέματα από όλο τον κόσμο και όλες τις ιστορικές περιόδους. Ξεχωρίζουν η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και φυσικά η Μόνα Λίζα. Μοναδικές είναι και οι συλλογές των Ελληνικών και Αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, αλλά και όλες διαχρονικά οι εκφάνσεις της Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής και Γλυπτικής. Η είσοδος του μουσείου βρίσκεται μπροστά από την εντυπωσιακή γυάλινη πυραμίδα.

Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι να ξοδέψετε μία ολόκληρη ημέρα, για να μπορέσετε να απολαύσετε όλο το μεγαλείο του Λούβρου. Σε κοντινή απόσταση θα συναντήσετε το κτίριο της Όπερας, το μουσείο των Διακοσμητικών Τεχνών, όπως και αυτό της Μόδας -Ενδυματολογίας. Αρωγός σε όλη την περιήγηση σας θα είναι η αύρα του Σηκουάνα και η ρομαντική ατμόσφαιρα που αναδύει.  Σας προτείνουμε να κάνετε μία κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο για να θαυμάσετε από προνομιούχο θέση μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η καρδιά του ποταμιού κτυπά στα δύο νησάκια που βρίσκονται στο μέσον του, πολύ κοντά από τον Λούβρο, τα Ιλ Ντέ Λά Σιτέ & Ιλ Σέν Λουί. Σας περιμένουν δεκάδες μικρά καφέ, εστιατόρια, καταστήματα και φυσικά ένας από τους σημαντικότερους ναούς της Ευρώπης, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, η Notre Dame.

Ηλύσια Πεδία (Avenue Des Champs Elysees)

Είναι μια από τις διασημότερες λεωφόρους της Ευρώπης, συνώνυμη του glamour, αλλά και της παγκόσμιας μόδας, πραγματικός παράδεισος των shoppers. Αφετηρία της θεωρείται η επιβλητική Αψίδα του θριάμβου που ξεχωρίζει για την αρτιότητα της κατασκευής της και τα αριστουργηματικά γλυπτά που την διακοσμούν. Στην λεωφόρο ξεχωρίζει το προεδρικό ανάκτορο καθώς το Μικρό & Μεγάλο παλάτι.

Μπομπούρ

Άλλη μια ολοζώντανη γειτονιά του Παρισίου, που μαγνητίζει το πλήθος των επισκεπτών, αφού εκεί στεγάζεται το εντυπωσιακό μέγαρο Πομπιντού. Κτισμένο με σύγχρονο και πρωτοποριακό τρόπο στα τέλη της δεκαετίας του '70, στεγάζει το μουσείο σύγχρονης τέχνης, σινεμά και εκθέσεις. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γνωρίσετε καλλιτεχνικά δρώμενα και θα διασκεδάσετε με street happenings. Πολλούς επισκέπτες και ειδικά την νεολαία προσελκύει το κοντινό εμπορικό κέντρο Αλ, που κτίσθηκε στην θέση όπου για εκατοντάδες χρόνια στεγαζόταν η κεντρική αγορά της πόλης.

Σέν Ζερμέν

Εδώ κτυπάει η καρδιά του φοιτητόκοσμου της Γαλλικής πρωτεύουσας, εντός και εκτός του ονομαστού πανεπιστημίου της Σορβόνης που δεσπόζει στην περιοχή. Το σπουδαιότερο όμως αξιοθέατο είναι το μουσείο Ορσέ, που στεγάζεται στο κτίριο ενός παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Στις αίθουσές του θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε ανάμεσα στα άλλα εκθέματα, έργα των Μονέ, Βάνγκ Γκόκ, Τουλούζ Λοτρέκ, Ντεγκά, Γκογκέν κ.α. Ανάσες δροσιάς θα σας προσφέρουν και θα σας αναζωογονήσουν ταυτόχρονα οι καταπράσινοι κήποι του Λουξεμβούργου με σήμα κατατεθέν την Κρήνη των Μεδίκων.

Μονμάρτρη

Γύρω από ένα λόφο και τα γραφικά σοκάκια του, θα ανακαλύψετε την γειτονιά της κουλτούρας, των τεχνών, των εραστών της καλής ζωής και σίγουρα την ψυχή αυτής της πόλης. Παράλληλα δε και μίας αξεπέραστης θέας του Παρισίου, όπου θα την απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις από το υψηλότερο σημείο της πόλης την πλατεία τετρ. ο "φάρος" του λόφου είναι ο επιβλητικός ναός της Σακρέ Κέρ, ένα πραγματικό σύμβολο για όλο το Παρίσι. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε και τα κοντινά μουσεία της Μονμάρτρης και του Ερωτισμού.

Το Παρίσι την νύχτα

Αφήστε την μαγεία της Παρισινής νύχτας να σας παρασύρει σε ρομαντικές βόλτες στις όχθες του Σικουάνα. Aπολαύστε το ποτό σας σε κάποιο μουσικό καφέ η τζαζ κλαμπ και μην διστάσετε να εξερευνήσετε τα μυστικά της Γαλλικής κουζίνας με συνοδεία ενός εξαίρετου Γαλλικού κρασιού. Η νύχτα μπορεί να είναι επίσης φαντασμαγορική κρύβοντας ευχάριστες εκπλήξεις σε κάποια από τα διάσημα καμπαρέ όπως το Lido, το Crazy Horse και το ξεχωριστό Moulin Rouge.

Ημερήσιες εκδρομές

Η Ευρωπαϊκή εκδοχή της Disneyland θεωρείται σαν ένας μικρός παράδεισος για μικρά και "μεγάλα" παιδιά. Αν θέλετε να συνδυάσετε ιστορικό μεγαλείο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πανέμορφους και πολύχρωμους κήπους, επισκεφθείτε τα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Οι φυσιολάτρες σίγουρα θα γοητευθούν από τα δάση της Βουλόνης, καθώς και το τεράστιο πάρκο Βενσέν με τις λίμνες για κωπηλασία, τον ζωολογικό κήπο και τα πολλά γραφικά και σκιερά σημεία που προσφέρονται για χαλάρωση.

Το Παρίσι του σήμερα (La Defense)

Κοντά από την Αψίδα του Θριάμβου και το δάσος της Βουλόνης, οι Γάλλοι έκτισαν μια σύγχρονη συνοικία με φουτουριστικούς ουρανοξύστες. Σύμβολο της και ευδιάκριτη από μακριά, είναι η "Μεγάλη Αψίδα". Το πανύψηλο αυτό μοντέρνο οικοδόμημα που είναι κτισμένο σε σχήμα "Π" έχει ύψος 110 μέτρων. Η περιοχή σήμερα φιλοξενεί το επιχειρηματικό και διοικητικό κέντρο της πόλης, προσθέτοντας μια διαφορετική νότα φρεσκάδας στην κλασική όψη της πόλης του φωτός,


 Θα πάτε

Aεροπορικώς με Olympic Αir, Aegean, Air France 

 Θα μείνετε

Hotel Square, Adagio Paris Tour Eiffel, Brighton, Hotel Du Rond Pont De Longchamp, Regency Etoille, Montparnasse Daguerre, Hotel Concorde Montparnasse, Place De Louvre 

 Θα φάτε

58 Tour Eiffel, La Plage Parisienne, Restaurant Music HallBarramundi, Le Gr and VefourNos Ancetres Les Gaulois, Havanita, Le Procope, Restaurant Maison Blance, Les BouquinistersAu Cocco De Mer 

Χρήσιμες διευθύνσεις

www.paris.com, www.parisinfo.com, www.parisdigest.com, www.parispass.com

Κείμενο: Vangelis Korros

Φωτογραφία: Nick Zacharopoulos


View Larger Map