Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΟρεκτικά

Πουγκιά θαλασσινών


 

Υλικά

8-10 φύλλα κρούστας

50 ml ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. πράσο ψιλοκομμένο

200 γρ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο

50 ml λευκό κρασί

150 γρ. ψίχα γαρίδας

150 γρ. ψίχα καραβίδας

200 γρ. ψίχα ψαριού (σφυρίδα ή γλώσσα)

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το λάχανο. Προσθέστε τις γαρίδες, τις καραβίδες, το ψάρι και συνεχίστε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σβήστε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε το σησαμέλαιο και βγάλτε από τη φωτιά.

2. Αφαιρέστε τα φύλλα και ζεματίστε τα κοτσάνια του μαϊντανού για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Κόψτε τα σε κομμάτια (8εκ.)

3. Κόψτε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια (12εκ.). Βάλτε μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα των θαλασσινών στο κέντρο του φύλλου. Μαζέψτε τις άκρες του φύλλου προς τα πάνω και δώστε σχήμα πουγκιού. Δέστε το επάνω μέρος με το μαϊντανό.

4. Τοποθετήστε τα πουγκιά σε ταψί με λαδόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 °C για 8-9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Hints & Tips

Συνοδέψτε τα πουγκιά με γλυκόξινη σάλτσα.

Αντικαταστήστε τα θαλασσινά με γυαλιστερές, κυδώνια κ.α.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5