Resident Evil: Retribution

Παραγωγή: Γερμανία/Καναδάς - 2012

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson

Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Li Bing Bing, Michelle Rodriguez, Johann Urb, Kevin Durand, Oded Fehr, Aryana Engineer, Boris Kodjoe, Colin Salmon, Shawn Roberts,Mika Nakashima, Thomas Kretschmann, Heike Nakatsch, Eric Mebius, Iain Glen, Ali Larter, James Purefoy, Kim Coates.

Υπόθεση: Ο θανατηφόρος ιός του Οργανισμού Ομπρέλα συνεχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη γη, μετατρέποντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε σαρκοφάγες λεγεώνες. Η τελευταία και μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας, η Alice (Milla Jovovich) ξυπνάει στο στόμα του λύκου, ενώ ανακαλύπτει πράγματα για το μυστηριώδες παρελθόν της. Περιτριγυρισμένη από εχθρούς, η Alice συνεχίζει να καταδιώκει αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη, τη Γουάσινγκτον και τη Μόσχα. Αυτή η περιπέτεια θα την κάνει να αλλάξει γνώμη για ό,τι θεωρούσε μέχρι σήμερα αληθινό. Με τη βοήθεια καινούριων συμμάχων και παλιών φίλων, η Alice θα πρέπει να επιβιώσει, ώστε να αποδράσει από έναν εχθρικό κόσμο στο χείλος της καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises, με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια δολάρια, επιστρέφει. Βασισμένη στο δημοφιλές video game, Resident Evil, η 5η συνέχεια της σειράς σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul W.S. Anderson, σκηνοθέτη άλλων δύο ταινιών της σειράς και ήδη συζύγου της πρωταγωνίστριας Μίλα Γιόβοβιτς, είναι γυρισμένη σε θεαματικό 3D. 

Ο Paul W.S Anderson ήρθε σε διάλογο με τους φανατικούς φίλους της σειράς των ταινιών αλλά και των ομώνυμων video games και εισάκουσε τις επιθυμίες τους σε σχέση με το ποιούς χαρακτήρες του video game θα ήθελαν να δουν στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά. Οι επιλογές του κοινού ήταν οι: Leon S. Kennedy, Barry Burton και Ada Wong. Και οι τρεις αυτοί χαρακτήρες κάνουν την πρώτη τους κινηματογραφική εμφάνιση στο Resident Evil: Η Τιμωρία, με τον Johann Urb να ενσαρκώνει τον Leon S. Kennedy, τον Κevin Durand να μεταμορφώνεται στον Barry Burton και την Li Bing Bing να υποδύεται την Ada Wong.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 20.09.12