Matching Jack

Παραγωγή: Αυστραλία – 2010

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία: Nadia Tass

Πρωταγωνιστούν: Jacinta Barrett, Richard Roxburgh, Tom Russell, James Nesbitt, Kodi Smit-McPhee, Colin Friels, Yvonne Strahovski.

Υπόθεση: Η φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή της Μαρίσα (Τζασίντα Μπάρετ) ανατρέπεται ολοκληρωτικά όταν μαθαίνει ξαφνικά ότι ο γιος της Τζακ (Τομ Ράσελ) πάσχει από λευχαιμία. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τον άντρα της, Ντέιβιντ (Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ), η Μαρίσα ανακαλύπτει ότι αυτός την απατά. Η απιστία του, όμως, αποδεικνύεται η μοναδική ελπίδα για τον Τζακ, αφού μόνο ένας πιθανός αδερφός ή αδερφή του από τις παράλληλες σχέσεις του πατέρα του θα μπορούσαν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και να του σώσουν τη ζωή. Ενώ η Μαρίσα ψάχνει για τον ιδανικό δωρητή, στο νοσοκομείο ο Τζακ γίνεται φίλος με το αγόρι που νοσηλεύεται στο διπλανό κρεβάτι, τον Φιν (Κόντι Σμιτ-Μακ Φι). Η Μαρίσα και ο πατέρας του Φιν, Κόνορ (Τζέιμς Νέσμπιτ), θα αναπτύξουν σταδιακά μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης που θα ανοίξει και στους δύο νέους ορίζοντες και ελπίδες για το μέλλον.  

Από την πολυβραβευμένη Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτιδα Νάντια Τας μια ταινία για τις καθημερινές τραγωδίες και την ανθρώπινη δύναμη, βγαλμένη κυριολεκτικά μέσα από τη ζωή. Η ταινία προβλήθηκε με άριστες εντυπώσεις στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Μιλάνου.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 04.10.12