12η Athens Xclusive Designers Week

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής την έναρξη της 12ης Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προτάσεις καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013.

Από το 2007 έως και σήμερα η AXDW στηρίζει και προωθεί με περηφάνεια την Ελληνική μόδα, εντός και εκτός συνόρων. Έχοντας αναπτύξει μία μοναδική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων, η διοργάνωση προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες σε Έλληνες σχεδιαστές - καταξιωμένους αλλά και νέους – να αναδειχθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακόμα και σε αυτό το δύσκολο κοινωνικο-οικονομικό καθεστώς η AXDW συνεχίζει να εκπληρώνει τo στόχο της να εξάγει την Ελληνική μόδα διεθνώς, ενώ μας καλεί όλους να ενισχύσουμε τους Έλληνες δημιουργούς και τα ελληνικά προϊόντα.

Με την ολοκλήρωση των shows, οι 24 Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν στην AXDW ανέβηκαν στην πασαρέλα φορώντας μπλουζάκια που έφεραν το λογότυπό τους for Greece (λογότυπο του ΕΟΤ), προκειμένου όλοι μαζί να υποστηρίξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα διαθέτει brands Ελλήνων σχεδιαστών που μπορούν να την εκπροσωπήσουν παγκοσμίως. Η εικόνα της Ελλάδας μπορεί να ενισχυθεί διεθνώς και να μην προβάλλεται μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για τον πολιτισμό της, που μέρος αυτού είναι και οι δημιουργίες μόδας και οι Έλληνες δημιουργοί.

Ο κος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Αντιπροέδρος του ΕΟΤ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και δηλώσε την πρόθεση του ΕΟΤ να εξάγει την Ελληνική Μόδα σε μια συνέργεια με την AXDW και την κα Τόνια Φουσέκη, Διοργανώτρια της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας.

Επίσης, 5 Έλληνες σχεδιαστές αποτυπώνουν τον αγαπημένο τους Ελληνικό προορισμό σε δημιουργίες ειδικά φτιαγμένες για τον ΕΟΤ, οι οποίες θα εκτίθενται στο περίπτερο του ΕΟΤ στο χώρο της ΑXDW: Aslanis, Celebrity Skin Makis Tselios, Miltos, Vassilis Zoulias έδωσαν το προσωπικό τους στίγμα.

Στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν την 1η ημέρα της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Ο σχεδιαστής Paris Valtadoros εμπνευσμένος από το λεύκωμα του φωτογράφου Αβογιάννη «Εξαίσιες Ορχιδέες», παρουσίασε την συλλογή «Χορός της Ορχιδέας». Μια συλλογή γεμάτη αισθησιασμό αλλά και σουρεαλισμό με ιδιαίτερα και μοναδικά σχήματα προερχόμενα από αυτό της ορχιδέας, σε πληθώρα χρωμάτων όπου κυριαρχούσαν οι τόνοι του μωβ, του πράσινου και του γκρι. Λαμπερή παρουσία στην επίδειξη, η Αντωνία Καλλιμούκου.

 

Το δίδυμο Asel & Eleonora παρουσίασε τη συλλογή του για το επόμενο καλοκαίρι εμπνευσμένη από την έκθεση-έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη στην Σπιναλόγγα καθώς και από τη σύγχρονη γλυπτική και αρχιτεκτονική. Η βασική γεωμετρική φόρμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό ενώ τα χρώματα της φύσης όπως το μπλε της θάλλασας, το γκρι και οι γήινες αποχρώσεις ήταν τα χρώματα που επικρατούσαν. Casual νεανικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα σε φυσικά υφάσματα όπως  pure silk & linen, και σε συνδυασμό μετάξι-λινό ολοκληρώνουν τις προτάσεις των Asel & Eleonora για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013.

 

Ο Miltos παρουσίασε ένα ανατρεπτικό show: για πρώτη φορά ολόκληρη η κολλεξιόν βασίστηκε στο μαύρο χρώμα και το gothic στοιχείο, διατηρώντας όμως το κλασσικό και elegant στοιχείο που χαρακτηρίζει το σχεδιαστή.

 

Το brand Ratt by Rita Attala μας προτείνει για το επόμενο καλοκαίρι έντονα χρώματα, όπως, κίτρινο, πράσινο σμαραγδί, σομόν αλλά και γήινες αποχρώσεις. Maxi και midi δημιουργίες από μεταξωτό ζέρσεϊ αλλά και σιφόν που απευθύνονται στη γυναίκα που νιώθει «ντίβα». Ένα εντυπωσιακό φινάλε με την τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού φορώντας μια maxi δημιουργία σε σμαραγδί χρώμα ολοκλήρωσε την επίδειξη.

 

Ο γνωστός σχεδιαστής Michalis Aslanis παρουσίασε τη συλλογή ¨Ο χορός των Δεκαετιών¨ η οποία περιλαμβάνει ρούχα εμπνευσμένα από όλες τις δεκαετίες σε συνδυασμό με το στυλ του σχεδιαστή που χαρακτηρίζεται κυρίως από το εθνολογικό στοιχείο με άξονα την Ελλάδα. Την επίδειξη του κου Ασλάνη προλόγισε η Βάνα Μπάρμπα.

 

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 1η ημέρα των επιδείξεων: Νίνα Λοτσάρη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ειρήνη Νταϊφά, Ντόλυ Γουλανδρή, Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Κώστας Σόμμερ, Κατερίνα Στανίση, Έλσα Τόλη, Βάνα Μπάρμπα, Ελισάβετ Σπανού, Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Σέρβος Πρέσβης, οι σχεδιαστές MI-RO κ.α.

Η Xclusive Boutique πρωταγωνιστεί στη 12η AXDW με τις συλλογές των σχεδιαστών της διοργάνωσης! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργίες με επώνυμη υπογραφή διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τους επισκέπτες της διοργάνωσης τις οποίες μπορούν αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές. Τον εξοπλισμό της Xclusive Boutique ανέλαβε η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS. Η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και αναλαμβάνει τη μελέτη, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επίπλωση καταστημάτων λιανικής φροντίζοντας πάντα το αποτέλεσμα να είναι άρτιο αισθητικά και λειτουργικά.

Μοναδικά showrooms από τις Boutique Underground, Nene Haute Couture και Eleonora THE106 κέρδίσαν την προσοχή των επισκεπτών της 1ης ημέρας της διοργάνωσης!

Ακόμη, η AXDW στηρίζει το φιλανθρωπικό οργανισμό Αρωγή με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο συνδεδεμένο με τη μόδα: οι νέοι σχεδιαστές της AXDW φιλοτέχνησαν συλλεκτικά T-shirts ειδικά για την Αρωγή, τα οποία πωλούνται για την ενίσχυση του σωματείου.

Το μακιγιάζ της 12ηςAXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOREVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους headmakeupartists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeupartist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Η AXDW ξεκίνησε δυναμικά και σε ρυθμό: οι μουσικές του Best Radio με τις Εύη Σιδηροπούλου και Κλεοπάτρα Φιντανίδου έδωσαν τον παλμό της μόδας.

Το πιο hot σημείο συνάντησης είναι το «καφέ» της Douwe Egberts με κρύο και ζεστό στιγμαίο και espresso για όλα τα γούστα!!!

Κατακόκκινα Cointreaupolitan κατακλύζουν το bar της AXDW ενώ το Pro Active Liquid Collagen «μυεί» τους επισκέπτες στις ευεργετικές ιδιότητες του υγρού πόσιμου κολλαγόνου!

Για μια ακόμα χρονιά, η AXDW αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα στον θεσμό των New Designers Awards ! Την  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές και 14 Νέοι Σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους SS 2013 διεκδικώντας μία θέση στη βιομηχανία της μόδας με σύμμαχό τους την AXDW. Οι συμμετέχοντες που θα διαγωνιστούν στο θεσμό των New Designers Awards θα κριθούν από μια επιτροπή που αποτελείται από buyers, fashioneditors και καταξιωμένους σχεδιαστές ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 4 μοναδικά βραβεία για την καριέρα τους -“Best New Designer, “Best Trend setter by MTV”,“Best Catwalk”, “Best Fashion Xporter” - σε μια λαμπερή τελετή απονομής που θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Λαγιόπουλος.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό “Meet the Designers Closing Party” αφιερωμένο στην Ελληνική μόδα ενώ οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους σχεδιαστές.

Χορηγοί: MAKE UP FOR EVER - SEPHORA, DOUWE EGBERTS, PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum InterContinental Athens

Χορηγοί Επικοινωνίας: MTV, ΕΓΩ!, BEST RADIO, VFM, GLAM, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΥΠΟΣ, DELUXE, CITY PRESS, FREE SUNDAY, TL!FE, BREATHTAKINGATHENS

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Υπό την αιγίδα: Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών - Πρεσβεία Κύπρου,Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α.), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος)

Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό την διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Athens Xclusive Designers Week