Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΑρνί

Αρνάκι γιουβέτσι στο φούρνο με γραβιέρα
Παραδοσιακή συνήθεια...

Υλικά για 4 μερίδες


1 1/2 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. κριθαράκι μέτριο

2 φρέσκες ντομάτες ή 250 γρ κονκασέ κονσέρβας

1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό

100 ml κρασί λευκό

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

1 ξύλο κανέλας

2 κόκκους μπαχάρι

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση


1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1'-2' λεπτά. Προσθέστε το αρνί και σοτάρετε για 4'-5' λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το ζωμό, το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

2. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σε μέτρια σιγανή φωτιά βράστε για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας ανακατέυοντας την κατσαρόλα ανά 20' λεπτά.

3. Σε άλλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε το κριθαράκι για 4'-5' λεπτά. Σουρώστε και αδειάστε το σε ταψί μαζί με το κρέας, τη σάλτσα και ανακατέψτε.

4. Ψήστε σε δυνατό φούρνο 190° - 200° C για περίπου 15' λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια. Ανοίξτε το φούρνο και πασπαλίστε με τη γραβιέρα όλη την επιφάνεια. Ψήστε επιπλέον 5' λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.


Hints & Tips


Προσθέστε υγρά κατα διάρκεια του ψησίματος στο φούρνο αν χρειαστεί.

Αντικαταστείστε την γραβιέρα με παρμεζάνα ή το τυρί της αρεσκείας σας.

Οι ντομάτες κονκασέ σε κονσέρβα είναι κυβάκια αποφλοιωμένης ντομάτας.

Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει το κρέας σε μερίδες.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 4/5