Like Someone In Love - Κάτι σαν Έρωτας

Παραγωγή: Ιαπωνία/Γαλλία- 2012

Διάρκεια: 109 λεπτά.

Είδος: Ρομαντικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Abbas Kiarostami

Πρωταγωνιστούν: Rin Takanashi, Tadashi Okuno, Ryo Kase, Denden

Υπόθεση: Η Akiko είναι μια νεαρή φοιτήτρια από την επαρχία που ζει στο Τόκιο κι εξασφαλίζει τα δίδακτρα της κάνοντας το call-girl. Με αυτή την ιδιότητα θα συναντηθεί με τον ευγενικό και μοναχικό ηλικιωμένο καθηγητή Takashi, ο οποίος την υποδέχεται σπίτι του, της μαγειρεύει, της βάζει ρομαντική μουσική και της φέρεται σαν ερωτευμένος. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη σχέση.

Στην συνεχιζόμενη εξόριστη πορεία του στον κόσμο ο μεγαλύτερος Ιρανός κινηματογραφικός δημιουργός, βραβευμένος με το Χρυσό Φοίνικα των Κανών το 1997,  επισκέπτεται την High Tech Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, παραδίδοντας μια σαγηνευτικά κινηματογραφημένη σπουδή για τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και την αλήθεια των ανθρώπων. Σαν ιδεόγραμμα που κρύβει μια εικόνα, η ταινία μιλάει με γρίφους και αποκαλύπτει μεθοδικά τα θραύσματα των χαρακτήρων της: ενός ηλικιωμένου άντρα, μιας νεαρής κοπέλας και ενός προδομένου εραστή.

Ένα μεγάλο μέρος της δράσης εξελίσσεται – όπως και σε άλλες ταινίες του σκηνοθέτη- μέσα σε κινούμενο οχήματα, με τις αντανακλάσεις του Τόκιο να κυριαρχούν μέσα σε έναν περίκλειστο χώρο, όπου τα βλέμματα ποτέ δεν διασταυρώνονται. Έτσι, ο Kiarostami αξιοποιεί τα στυλιζαρισμένα κάδρα και το υπόγειο χιούμορ για να μιλήσει, κυρίως αποσπασματικά, για την πολυπλοκότητα των σχέσεων και τη σαγήνη της απόκρυψης. Μακριά από τους αφηγηματικούς ρυθμούς της Δύσης ο Κιαροστάμι χτίζει αργά και σταθερά το πορτραίτο ενός μικρόκοσμου που αποκαλύπτεται σε όλη του την παρακμή. Απορία: εάν έκανε ταινία στην Ελλάδα τι θα έβλεπε άραγε ο μέγας Ιρανός? 

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 06.12.12


LIKE SOMEONE IN LOVE (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΡΩΤΑΣ) -... από FeelgoodEntertainment