Λουκουμάδες

Υλικά για 8-10 μερίδες

 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

8 γρ. μαγιά σκόνη

5 γρ. αλάτι

240 ml χλιαρό νερό

Λάδι για το τηγάνισμα

θυμαρίσιο μέλι

 

Εκτέλεση


1. Βάλτε το αλεύρι σε μπώλ και ανακατέψτε το με το αλάτι και κάντε ένα λάκκο στη μέση. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέστε τη σταδιακά στο αλέυρι ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτός χυλός.

2. Σκεπάστε το χυλό και βάλτε τον σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα να φουσκώσει.

3. Σε ανοιχτή και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Με βρεγμένο χέρι πάρτε λίγη ζύμη από το μπώλ και πιέστε την στην χούφτα σας ώστε να βγεί από την πάνω μεριά μια μικρή ποσότητα. Με βρεγμένο κουτάλι ρίξτε τη ζύμη στο καυτό λάδι.

4. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε σε πιάτο περιχύνοντας μέλι.

 

Hints & Tips

Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι με νερό που θα έχετε δίπλα σας για να βρέχετε το κουτάλι.

Πασπαλίστε με κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως καρύδι και αμύγδαλο.

Γαρνίρετε εναλλακτικά με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.