Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Γαλακτομπούρεκο


Υλικά

12 έτοιμα φύλλα κρούστας

1 κούπα βούτυρο καλής ποιότητας

1/2 κούπα ζάχαρη

4 ποτήρια γάλα

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

6 αυγά χτυπημένα

1 βανίλια

για το σιρόπι

4 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

φλούδα από ένα λεμόνι

χυμό 1/2 λεμονιού

1 βανίλια

 

Εκτέλεση

1. Βάλτε σε κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθούν, ρίξτε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν πήξει εντελώς, κατεβάστε το από τη φωτιά, περιμένετε λίγο να κόψει η βράση και προσθέστε λίγα λίγα τα αυγά και τη βανίλια.

2. Σε ταψάκι ορθογώνιο μικρό, στρώστε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντας τα το ένα με το άλλο με το βούτυρο ου έχετε ήδη λιώσει. Αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε τη με τα άλλα 6 φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά.

3. Χαράξτε προσεκτικά το πάνω πάνω φύλλο ώστε να σχηματιστούν οι λωρίδες ου αργότερα θα κοπούν κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

4. Ετοιμάστε το σιρόπι με τα 4 ποτήρια ζάχαρη και το νερό Βράστε το 10 λεπτά προσθέτοντας τη φλούδα και το χυμό λεμονιού καθώς και τη βανίλια. Σιροπιάστε το ζεστό και κόψτε τα κομμάτια όταν κρυώσει.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5