Gangster Squad – Οι Διώκτες του Εγκλήματος

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια:  113 λεπτά

Είδος:  Γκανγκστερικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer

Πρωταγωνιστούν: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Nick Nolte, Giovani Ribisi, Michael Pena, Anthony Mackie, Mireille Enos, Michael Papajohn, Robert Patrick.

Υπόθεση: Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), αδίστακτος αρχηγός της τοπικής μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει με την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και πολιτικών που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς... εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο’Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο τους θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Στα χνάρια του LA Confidential μια νέα προσπάθεια επανεφεύρεσης του γκανγκστερικού φιλμ από τον νεαρό σκηνοθέτη Ρούμπεν Φλάισερ με επιμελημένη αναπαράσταση της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ των φιλμ νουάρ και των μοιραίων γυναικών. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του πρώην αρχισυντάκτη των Los Angeles Times Πολ Λίμπερμαν. Πρόκειται για μια ρεαλιστική διήγηση της κατάστασης που ο ίδιος αποκαλούσε «μάχη για το Λος Άντζελες» και η οποία μαινόταν από τα μέσα του ’40 μέχρι τα τέλη του ’50 ανάμεσα σε αστυνομία και Κόεν. Ο Γουίλ Μπιλ, πρώην ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, επιμελήθηκε το σενάριο.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 24.01.13

 
GANGSTER SQUAD (ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ... από VillageGR