Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΨάρια - Θαλασσινά

Γαρίδες Κρεόλ


Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό γαρίδες No2 

3 κ.γλ βούτυρο

1 φλ. κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 φλ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 φλ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό

1 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 μεγάλες ντομάτες κομμένες κύβους

200 γρ. χυμός ντομάτας

1 / 2 κ.γλ πιπέρι

2 κ.γλ. ​​φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη

λίγο γαρίφαλο

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γλ. θυμάρι

1 κ.γλ μέλι

3 κ.γλ. μαϊντανό

Αλάτι



Εκτέλεση

1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεται το βούτυρο σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το σέλινο μέχρι να μαραθούν.

2. Προσθέστε το σκόρδο και τις ντομάτες. Αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέστε το χυμό ντομάτα, το μαϊντανό, πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού, γαρίφαλο, δάφνη, θυμάρι, αλάτι και το μέλι.

3. Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και δυναμώνετε τη φωτιά βράζοντας επιπλέον 3-4 λεπτά.


Hints & Tips


Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση προσθέστε μπούκοβο ή  ψιλοκομμένη φρέσκια καυτερή πιπεριά.

Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με λευκό ρύζι.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5