Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Κρέμα σοκολάτας με Amaretto


Υλικά για 4 μερίδες


350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 

50 γρ. βούτυρο

2 κρόκους αυγών

2 κουταλιές της σούπας Amaretto

140 ml γάλα

2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ

8 σαβαγιάρ

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη

Νερό


Εκτέλεση

1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα. Προσθέστε 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ και 2 ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να λιώσουν.

2. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε μπεν μαρί και να λιώσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 2 κ.σ. νερό. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέστε το βούτυρο, τους κρόκους έναν έναν και το amaretto.

3. Σπάστε τα σαβαγιάρ σε 2 κομμάτια, βρέξτε τα λίγο στο γάλα και μοιράστε τα σε 4 ποτήρια για παγωτό. Ρίξτε επάνω την κρέμα σοκολάτα. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρετε με λίγη κρέμα.

Hints & Tips

Το μπεν μαρί είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα και αυτό γίνεται λόγω της ευαισθησίας της στη φωτιά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο νερό να σιγοβράζει και τοποθετούμε επάνω του μεταλλικό σκεύος (μπασίνα) το οποίο θα πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον πάτο και ουσιαστικά να παίρνει θερμότητα μόνο από τον ατμό.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5