Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Σαβαρέν με φράουλες
Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας...

Υλικά

250 γραμμ. αλεύρι δυνατό

2 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

3 αβγά χτυπημένα

80 ml νερό

20 γραμ. νωπή μαγιά

50 γραμ. βούτυρο γάλακτος χλιαρό


Για το σιρόπι:

200 γραμ. ρούμι

200 γραμ.νερό

600 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά με το (χλιαρό) νερό και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι με μια πρέζα ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας αραιός χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα αυτό και τον αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει διπλάσιο και αφρίσει στην επιφάνεια.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα με την μαγιά, τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο χλιαρό . Τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Η υφή του πρέπει να είναι τσιχλωτή. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το αφήνουμε να ανέβει για 90 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

3. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180οC , για 30΄. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι (600 gr ζάχαρη, 200gr vερό, 200gr ρούμι ) που θα πάρει βράση για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Τρυπάμε παντού το μπαμπά όσο είναι ζεστό και το σιροπιάζουμε .

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5