The Sessions – Μαθήματα Ενηλικίωσης

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  95 λεπτά

Είδος: Κοινωνική Κομεντί    

Σκηνοθεσία: Ben Lewin

Πρωταγωνιστούν: Helen Hunt, John Hawkes, William H. Macy, Moon Bloodgood, Annika Marks, W. Earl Brown, Blake Lindsley, Adam Arkin,  Robin Weigert, Rusty Schwimmer,  Rhea Perlman.

Υπόθεση: Στην ηλικία των 38 ετών, ο ποιητής Μάρκ Ο΄Mπράιαν που έχει μείνει παράλυτος από πολιομυελίτιδα έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αποφασίζει πως δεν θέλει πλέον να είναι παρθένος. Με τη βοήθεια της σεξοθεραπεύτριάς του και την καθοδήγηση του ιερέα του έρχεται σε επαφή με την Σέριλ Κόεν-Γκριν, μια ειδική θεραπεύτρια-πρακτικό του σεξ, γυναίκα σοβαρή με παιδί, σύζυγο και πολλά προβλήματα.

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, η ταινία περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της Σέριλ και του Μαρκ, καθώς εκείνη τον οδηγεί στο ταξίδι της σεξουαλικής του ενηλικίωσης. Χιούμορ, αισιοδοξία και πίστη ανακατεύονται με τις βιολογικές και συναισθηματικές ανάγκες και την έντονη επιθυμία για αγάπη και στοργή.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Τζον Χοκς, η ήδη βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Χαντ που είναι ξανά υποψήφια για τον ιδιαίτερα τολμηρό ρόλο της στην ταινία και ο πάντα απολαυστικός Γουίλιαμ Μέισι.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο φεστιβάλ του Σάντανς, όπου κέρδισε το βραβείο Κοινού καθώς και το ειδικό βραβείο της επιτροπής για το καστ. Υπήρξε επίσης υποψήφια για χρυσή σφαίρα ερμηνείας για τους 2 πρωταγωνιστές της.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 21.02.13


The Sessions / Μαθήματα Ενηλικίωσης από Odeon