Man at Sea

Παραγωγή: Ελλάδα  - 2011

Διάρκεια:  92 λεπτά

Είδος: Δραματική Περιπέτεια     

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Θανάσης Ταταύλαλης, Κώστας Σειραδάκης, Σταθης Παπαδόπουλος, Νίκος Τσουράκης, Rezan Ahmadi, Muhamadin Muhamadula, Rahim Rahimi, Ismail Rahmadi, khalil Ali Zada.

Υπόθεση: Χρόνια μετά το χωρισμό που ακολούθησε το θάνατο του γιου τους, ο Πλοίαρχος Άλεξ και η γυναίκα του Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει 30 έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο ιδιοκτήτης της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρίας πιέζει τον Άλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος αρχίζουν να δημιουργούν φιλικές σχέσεις με τα παιδιά- ανάμεσά τους και η Κέιτ, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα- οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδυνατώντας να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από το χαμό του γιού του, ο Άλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες ώσπου τελικά βρίσκει το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Η τελευταία ταινία του σημαντικού Έλληνα δημιουργού παραδίδεται επιτέλους μετά από καθυστερήσεις, αναβολές και με νέο οριστικό μοντάζ στην κρίση του κοινού. Ενας μυστηριώδης καπετάνιος, μια πονεμένη γυναίκα και μια ανθρωπιστική κρίση στη μέση της Θάλασσας. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου για αυτή την πολυσυζητημένη αλλά απρόβλητη μέχρι σήμερα ταινία. Δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο, εντυπωσιακή σινεμασκόπ φωτογραφία και η στιβαρή σκηνοθεσία ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες.

Διανομή: Ανεξάρτητη

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 28.02.13


MAN AT SEA - trailer (2013) Κωνσταντίνου Γιάνναρη από myfilm-gr