Μοσχάρι κατσαρόλας με πατάτες

Υλικά για 4-5 μερίδες

1 κιλό μοσχάρι

1 κιλό πατάτες

1 1/2 κούπα τοματοχυμό

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Δαφνόφυλλο

 

Εκτέλεση

1. Πλύντε το μοσχάρι και κόψτε το σε μερίδες μικρές. Βάλτε το στην κατσαρόλα με λίγο νερό και το κρεμμύδι, να πάρει μια δύο βράσεις. Μόλις απορροφήσει το νερό ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε το μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το τοματοχυμό. Συμπληρώστε με 2 κούπες νερό και αφήστε το να βράσει.

2. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους. Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο συμπληρώστε μια επιπλέον κούπα νερό και προσθέστε τις πατάτες. Αλατίστε ξανά.

3. Μαγειρέψτε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.