The Paperboy

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ    

Σκηνοθεσία: Lee Daniels

Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Zac Efron, David Oyelowo, Macy Gray, John Cusack, Nicole Kidman, Scott Glenn, Nikolette Noel, Ned Bellamy.

Υπόθεση: Πρόκειται για την παράξενη ιστορία δύο αδελφών: του Γουόρντ Τζάνσεν (Μάθιου Μακόναχι), ενός φιλόδοξου ρεπόρτερ των Miami Times, και του μικρότερου Τζακ Τζάνσεν (Ζακ Έφρον), που παράτησε το κολέγιο για να δουλέψει ως διανομέας της τοπικής εφημερίδας που εκδίδει ο πατέρας τους.

Ο Γουόρντ επιστρέφει ξαφνικά στη γενέτειρά τους, μια μικρή πόλη στην κεντρική Φλόριντα, μαζί με έναν συνεργάτη του (Ντέιβιντ Ογιελόβο) με σκοπό να κάνουν μια έρευνα για λογαριασμό του εντύπου τους, και ζητάει από τον μικρότερο αδελφό του να τους οδηγήσει στην περιοχή, μια και την γνωρίζει καλά. Ο λόγος που ο Γουόρντ επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του δεν είναι άλλος από την Σάρλοτ Μπλες (Νικόλ Κίντμαν), μια αινιγματική, μοναχική γυναίκα που συνηθίζει να αλληλογραφεί με μελλοθάνατους φυλακισμένους. Η Σάρλοτ έχει πείσει τους δημοσιογράφους πως ένας μελλοθάνατος, ο προκλητικός Χίλαρι Βαν Βέτερ (Τζον Κιούζακ), καταδικάστηκε άδικα για ένα έγκλημα που συνέβη στην περιοχή. Καθώς η έρευνα προχωράει, τα αινίγματα πολλαπλασιάζονται αντί να ξεδιαλύνονται και τα αδέλφια σταδιακά έρχονται σε αντιπαράθεση. Η μόνη σταθερά στην πλοκή είναι η παρουσία της πανέμορφης Σάρλοτ που το παράξενο πάθος της για δολοφόνους είναι ικανό να παρασύρει τους πάντες στην καταστροφή.

H ταινία που έκανε μια αρκετά θορυβώδη πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κανών, με το κοινό να την αποθεώνει επί 16 λεπτά (!!!), βασίζεται στο ομώνυμο Best Seller του βραβευμένου συγγραφέα Πιτ Ντέξτερ και αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά του φημισμένου δημιουργού της Precious Λη Ντάνιελς.

Αμερικάνικος νότος, μυστήριο, υγρασία, ερωτισμός και η Νικόλ Κίντμαν με την αισθησιακή ερμηνεία της (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Β' γυναικείου ρόλου) να αποδεικνύει στους κακεντρεχείς ότι διαθέτει ακόμη πολλά πολεμοφόδια στη θήκη με τις σφαίρες και τα Oscar…

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο «Ο τύπος του Τύπου».

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 07.03.13