Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΛαχανικά - Λαδερά

Αγκινάρες αλά πολίτα


Υλικά για 4 μερίδες

12 αγκινάρες

3 λεμόνια

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες κομμένες καρέ

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κούπα λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίστε τις αγκινάρες. Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα και μέρη της αγκινάρας. Κόψτε τις άκρες των τρυφερών φύλλων και αφαιρέστε το μαλλί από το εσωτερικό. Τρίψτε τις με λεμόνι και αφήστε τις στο νερό.

2, Ψιλοκόψτε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέστε το λάδι, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι και νερό να τα σκεπάσει. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα ή ώσπου να μείνει με το λάδι του.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5