Mr. Sloane του Joe Orton

Η μαύρη κωμωδία που έκανε διάσημο τον Τζο Όρτον, τον πιο ανατρεπτικό θεατρικό συγγραφέα της Αγγλίας. Το Ιωνικό Θέατρο μεταφέρει στις μέρες μας αυτό το έργο της δεκαετίας του 60, πιο σύγχρονο από ποτέ.
Η κατρακύλα της δυτικής κοινωνίας, η επικίνδυνη ελαφρότητα της αντιμετώπισης των καταστάσεων, η σεξουαλική έλξη και πράξη σαν επιβολή Εξουσίας και μόνο, είναι τα χαρακτηριστικά των ηρώων του 
Όρτον. Ένα ανούσιο bras de fer με μόνο χαμένους, στο κέντρο του σκουπιδότοπου της πόλης.
Το έργο "entertaining Mr Sloane" είναι ένα από τα πιο αυθάδη θεατρικά έργα του 20ου αιώνα. Ο συγγραφέας Τζο Όρτον, χτυπά τη ρίζα της δυτικής κοινωνίας, τον καθωσπρεπισμό, τη ψευτιά και την επiδερμικότητα των ανθρώπινων σχέσεων και δημιουργεί μια μαύρη κωμωδία, όπου ο θάνατος αντιμετωπίζεται σα κάτι το απλό και το καθημερινό, ενώ το μόνο μέσον για να ανέβεις, είναι το σεξ.

Με στοιχεία από τον πανάρχαιο ελληνικό μύθο της Δήμητρας, της Περσεφόνης και του Άδη, που ενώ για κείνες τις εποχές μιλούσαμε για τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως και το αντίθετο, ο Όρτον μας παρουσιάζει το Μύθο στη σύγχρονη εκδοχή του: Το μοίρασμα υπάρχει πάντα αλλά από το ένα σκοτάδι στο άλλο, χωρίς ίχνος φωτός πουθενά.Έργο Καρυωτακικό, με μια πικρή ειρωνία για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας, ο "Κύριος Σλόαν" είναι τόσο "κύριος", όσο και πολλές "κυρίες" και "κύριοι" τριγύρω μας. Δηλαδή καθόλου.Το προσεγγίσαμε λίγο διαφορετικά, αφού οι εποχές αλλάζουν, κι έτσι ο Σλόαν δεν είναι ένα άγουρο σχεδόν ανήλικο αγόρι, αλλά ένας νεαρός άντρας που δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η Κάθυ δεν είναι πια μια άσχημη χοντρή γριά κυρία, αλλά μια καταπιεσμένη σύγχρονη γυναίκα που φορά ένα κοινό προσωπείο όπως όλοι μας. Κι ο πατέρας, ο Κεμπ, δεν είναι ένας κουφός, στραβός και γέρος πατέρας, αλλά κάποιος που έχει παραιτηθεί, κάποιος που αφήνει τα πράγματα να κυλίσουν ίσως και γιατί.βαριέται. Κι ο Έντι, ο γιος, δεν είναι απλά ένας ομοφυλόφιλος που ψάχνει για εραστή, αλλά η μαύρη πλευρά του εαυτού μας, που πληγωμένοι μεν, θέλουμε πάντα να νικάμε.

Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο "Γκαράζ" του Κορυδαλλού, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο (Γρ.Λαμπράκη και Καρυταίνης) και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8 το βράδυ, με εισιτήριο.ό,τι νομίζετε εσείς, από τις 11 Μαρτίου έως το τέλος του Απρίλη.

Παίζουν:
Μαρία Αμερικάνου (
Κάθυ)
Στέλιος 
Βέργος (Κέμπ)
Σίμος 
Σταυρόπουλος (Σλόαν)
Κυριάκος 
Ψαρράκος (Έντι)

Χορογραφίες : Βαγγέλης 
Βρυσάκης

Ήχος: 
Λουλούδης Χατζής

Φως: Γιάννης 
Κριτούλης

Μουσική επιμέλεια: Σίμος 
Σταυρόπουλος

Σκηνικά: 
Τάσος Κανάκης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος


ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΑΡΑΖ

ΛΕΩΦ. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΚΑΡΥΤΑΙΝΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 18120 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Tel: 210-4914901