Robert Mitchum Est Mort – Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ Είναι Νεκρός

Παραγωγή: Γαλλία/Νορβηγία/Βέλγιο/Πολωνία - 2010

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί      

Σκηνοθεσία: Olivier Babibet, Fred Kihn

Πρωταγωνιστούν: Olivier Gourmet, Pablo Nicomedes, Bakart Sangare, Danuta Stenka, Maria Bock, Nils Utsl, Ewelina Walendziak, Wojtek Pszoniak

Υπόθεση: Ο µισότρελος και σχεδόν αλκοολικός Αρσέν, καµένος ροκάς, σεναριογράφος και

ατζέντης, έχει νιώσει στο πετσί του τις απανωτές µαταιώσεις µιας πολυπόθητης επιτυχίας.

Όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία  να συναντήσει έναν κορυφαίο σκηνοθέτη μαζί µε τον προστατευόµενό του ηθοποιό Φράνκι Πάστορ (που περνά µια φάση κατάθλιψης και αϋπνίας), διαισθάνεται πως η µεγάλη στιγµή έφτασε.

Το παράξενο ζευγάρι, ρισκάροντας τα πάντα, διασχίζει µια µελαγχολική Ευρώπη ώσπου να φτάσει σε ένα άγνωστο φεστιβάλ στον Αρκτικό Κύκλο. Στην περιπετειώδη του Οδύσσεια, έχει παρέα έναν εκκεντρικό εµιγκρέ παρία, µια µυστηριώδη φαµ φατάλ µε τα µάτια της Άβα Γκάρντνερ, µια όµορφη Πολωνέζα φοιτήτρια, µια 16άρα µηχανή προβολής, το σάουντρακ ενός ξεχασµένου φιλµ νουάρ, διάφορα κλεµµένα αυτοκίνητα, μπόλικες κασέτες ροκαµπίλι, ένα πιστόλι, άφθονο αλκοόλ, χάπια και, κυρίως, το άσβεστο πάθος για ένα κινηματογράφο που αργοσβήνει.

Εκπληκτικά φωτογραφημένη από τον Τίμο Σαλμίνεν, μόνιμο συνεργάτη του Άκι Καουρισμάκι, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθετικού δίδυμου Μπαμπιμπέ-Κιν είναι ένα road movie που θυμίζει το ρομαντικό μελαγχολικό σινεμά του μεγάλου Φινλανδού δημιουργού του Λιμανιού της Χάβρης. Η άλλη Ευρώπη, αυτή του ανθρωπισμού και της δημιουργικής τρέλας, δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα… Συμμετοχή στο τμήμα ACID του Φεστιβάλ Κανών και σε πλήθος άλλων φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Διανομή: Carousel Films

Αποκλειστικά στην αίθουσα Μικρόκοσμος από 21.03.13