Stoker

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία - 2013

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος: Θρίλερ     

Σκηνοθεσία: Chan-Wook Park

Πρωταγωνιστούν: Mia Wasikowska, Matthew Goode, Nicole Kidman, Jackie Weaver, Dermot Malroney, Harmony Korine, Lucas Till, Alden Ehrenreich, Phyllis Somerville.

Υπόθεση: Η μοίρα επιφύλασσε ένα απρόσμενα δυσάρεστο δώρο γενεθλίων στην παράξενη και ψυχρή νεαρή Ίντια Στόκερ: στα 18α γενέθλιά της χάνει εντελώς απροσδόκητα τον αγαπημένο της πατέρα Ρίτσαρντ σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μετά από αυτό, αναγκάζεται να ζήσει με την ψυχικά ασταθή και αποξενωμένη μητέρα της, Έβελιν. Η παθητική συμπεριφορά της και η απόκρυψη των συναισθημάτων της προς τους εξωτερικούς παράγοντες ήταν πάντοτε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ίντια και ο μόνος άνθρωπος που την καταλάβαινε ήταν ο χαμένος πατέρας της στην κηδεία του οποίου θα κάνει την εμφάνισή του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Τσάρλι, χαρισματικός αδερφός του μακαρίτη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ταξίδια και την εξερεύνηση του κόσμου. Ο Τσάρλι τους ανακοινώνει, προς μεγάλη απογοήτευση της Ίντια, πως σκοπεύει να σταθεί δίπλα τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μετακομίζοντας μάλιστα μαζί τους. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της συγκατοίκησης, η Ίντια υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Η καθημερινότητα της νέας οικογένειας εξελίσσεται περίεργα, με τον Τσάρλι να έρχεται όλο και πιο κοντά τόσο στην Έβελιν αλλά και στην Ίντια. Και όσο περισσότερο ο Τσάρλι αποκαλύπτει τα κρυφά σημεία του χαρακτήρα του, τόσο πιο κοντά έρχεται κι εκείνη στο να συνειδητοποιήσει ότι η άφιξή του δεν ήταν τελικά και τόσο τυχαία! Κάτω από την σκοτεινή επιρροή του, η Ίντια βάζει πλώρη προς την εκπλήρωση του ασυνήθιστου πεπρωμένου της.

Αγγλόφωνο ντεμπούτο για τον σπουδαίο Κορεάτη σκηνοθέτη Τσαν Γουκ Πάρκ, δημιουργό του Oldboy. Ανατριχίλες και διφορούμενοι χαρακτήρες, απόκοσμα ονειρική και ερωτικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και στοιχειωμένη μουσική υπόκρουση από το δημιουργό του Requiem for a dream Κλιντ Μάνσελ. Ένα θρίλερ για το τέλος της αθωότητας…

Διανομή: Odeon.

Στις αίθουσες από 28.03.13


Stoker από Odeon