Hasta La Vista

Παραγωγή: Βέλγιο - 2011

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί     

Σκηνοθεσία: Geoffrey Enthoven

Πρωταγωνιστούν: Gilles De Schryver, Robrecht Van Den Thoren, Tom Audenaert,  Isabelle de Hertogh.

Υπόθεση: Οι ήρωες της ταινίας είναι τρεις 20χρονοι Φλαμανδοί, πολύ καλοί φίλοι, οι Λαρς, Φιλίπ και Γιόζεφ, που έχουν φυσικές αναπηρίες: ο πρώτος είναι σχεδόν τυφλός, ο δεύτερος είναι παραπληγικός και ο τρίτος έχει όγκο στον εγκέφαλο που του έχει προκαλέσει παράλυση. Αυτοί λοιπόν οι φίλοι (που κυριολεκτικά τρώνε το σταφύλι ως οινοπότες από χόμπι) έχουν ένα κοινό «ελάττωμα»: είναι παρθένοι. Δεν κατάφεραν να έχουν ποτέ τους σεξουαλική εμπειρία με γυναίκα. Μετά από επικοινωνία του Φιλίπ, μέσω Internet, με έναν Ολλανδό που έχει χάσει τα πόδια του, μαθαίνουν ότι υπάρχει στην Ισπανία ένας οίκος ανοχής που ειδικεύεται σε  άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παρά τα αρχικά εμπόδια από τους γονείς και την… κακή τους τύχη, οι τρεις νέοι καταφέρνουν να ταξιδέψουν οδικώς, από το Βέλγιο στην Ισπανία, μέσω Γαλλίας, με το πρόσχημα ότι θα επισκεφθούν αμπελώνες, με ένα ειδικό βαν και οδηγό την «περίεργη» Κλοντ  και με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν τη χαμένη απόλαυση τους και θα αποκτήσουν την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους.

Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην πατρίδα της αυτή η γλυκόπικρη κομεντί που χαρακτηρίσθηκε Βέλγικο «Άθικτοι»  και κέρδισε το βραβείο Κοινού στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Διανομή: Ama Films

Στις αίθουσες από 04.04.13


Hasta la Vista (Come as You Are)  - ελληνικοί...