Ένα Βήμα Μπροστά

Παραγωγή: Ελλάδα - 2012

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ      

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθυρίδης

Συμπαραγωγός : ΕΡΤ ΑΕ

Υπόθεση: Το «Ενα βήμα μπροστά» είναι ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια της φορτισμένης προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010. Ο αντισυμβατικός οινοπαραγωγός, απεξαρτημένος αλκοολικός και ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010, δίνει τον προεκλογικό του αγώνα απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους  καθώς η χώρα αρχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου.

Η ταινία καταγράφει το ακραίο «παιχνίδι δύναμης» που είχε στηθεί σε πολιτικό, κοινωνικό και εν τέλει προσωπικό επίπεδο. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες και αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή.

Οι δικαστικές εξελίξεις που ακολούθησαν ίσως και να δικαιώνουν την ταινία που συμμετείχε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Τα θέματα που θίγονται πάντως είναι νωπά με αποτέλεσμα η ταινία να προκαλεί αυξανόμενες συζητήσεις κυρίως λόγω της απρόβλεπτης προσωπικότητας του Δήμαρχου πρωταγωνιστή της.

Διανομή: Ανεξάρτητη

 Στις αίθουσες από 11.04.13