Quartet – Κουαρτέτο

Παραγωγή: Βρετανία - 2012

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Κομεντί  

Σκηνοθεσία: Dustin Hoffman

Πρωταγωνιστούν: Maggie Smith, Tom Courteney, Billy Connolly, Pauline Collins, Michael Gambon, Sheridan Smith, Andrew Sachs, Gwyneth Jones, Ronnie Fox.

Υπόθεση: Μια περίεργη φήμη πλανάται τελευταία στον περίφημο οίκο ευγηρίας του Μπίτσαμ. Ακούγεται έντονα πως, πολύ σύντομα, ο διάσημoς οίκος που φιλοξενεί καταξιωμένους συνταξιούχους μουσικούς καλλιτέχνες, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τόσο ξεχωριστή και διαφορετική που αναμένεται να αλλάξει την καθημερινότητα των υπόλοιπων ενοίκων.

Για τους γεροκουτσομπόληδες του οίκου που περνάνε την ώρα τους με ψου ψου και γκρίνια τον Ρέτζι (Τόμ Κόρτνει), τον Γουίλφ (Μπιλ Κόνολι) και την Σίσυ (Πολίν Κόλινς), το σοκ θα είναι τεράστιο, όταν συνειδητοποιήσουν πως όχι μόνο δεν ήταν ψεύτικη η φήμη περί σπουδαίας άφιξης αλλά έκρυβε από πίσω της ένα παλιό τους γνώριμο πρόσωπο τη φοβερή και τρομερή Τζιν Χόρτον (Μάγκι Σμιθ). Η Τζιν δεν είναι απλώς γνωστή των τριών καλλιτεχνών, καθώς εκτός από πρώην στενή φίλη τους υπήρξε και πρώην σύζυγος του Ρέτζι, με τον οποίο χώρισε λόγω της αναπόφευκτης εγωπάθειας που πλημμύριζε τη μεγάλη σολίστ στην εποχή της δόξας της. Άραγε ο χρόνος που είναι ο καλύτερος γιατρός θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές και να φέρει και πάλι κοντά το μοναδικό κουαρτέτο για το περίφημο ετήσιο γκαλά του Μπίτσαμ Χάουζ;

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο και το αποδεικνύει ο 75χρονος πρώην σούπερ σταρ της ηθοποιίας Ντάστιν Χόφμαν σκηνοθετώντας για πρώτη φορά και με αστείρευτο κέφι ένα λαμπερό καστ από συνομήλικούς του σπουδαίους ηθοποιούς της Βρετανικής Οθόνης. Από το σεναριογράφο του Πιανίστα Ρόναλντ Χάργουντ που μεταφέρει ένα θεατρικό του έργο. Υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα Α΄ γυναικείου Ρόλου για την αστραφτερή πρωταγωνίστρια Μάγκι Σμιθ.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 11.04.13


Quartet / Κουαρτέτο από Odeon