Γιώργος Δασκαλάκης

Λένε ότι χρειάζεται μια καταιγίδα για να μπορέσει να εμφανιστεί το ουράνιο τόξο. Για τον Γιώργο Δασκαλάκη, τον τραγουδιστή από τη Ρόδο που διέψευσε τα προγνωστικά για την περιπέτεια της υγείας του και νίκησε τη μάχη με τον θάνατο, η καταιγίδα πέρασε, φέρνοντας στη ζωή του έναν ουρανό πιο καθαρό από ποτέ. Νέα σελίδα στην καριέρα του, με νέο τραγούδι, εμφανίσεις στην Αθήνα και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία, με τη γέννηση της κόρης του!

- Η περιπέτεια της υγείας σας τους περασμένους μήνες υπήρξε μία πολύ επώδυνη εμπειρία. Τι ήταν αυτό που σας έδινε κουράγιο στις δύσκολες στιγμές;

Η οικογένειά μου, ο 
Θεός και η εμπιστοσύνη που είχα στους γιατρούς μου στη Γερμανία!!!

- Σας βλέπουμε πάντως να έχετε επιστρέψει πολύ πιο δυναμικά, με ανανεωμένο look και νέα δισκογραφία, με σημαντικούς συντελεστές! «Το τσιγάρο το στριφτό» είναι το νέο σας τραγούδι. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη συνεργασία.

Νιώθω ευλογημένος που έχω και πάλι την 
υγεία μου. Από εκεί και πέρα το Δίδυμο ΧρυσοβέργηΓιατρά μου εμπιστεύτηκε ένα πολύ δυνατό ζεμπέκικο και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι' αυτό. Προσπαθούμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο σε μια δύσκολη εποχή Όχι μόνο για το τραγούδι αλλά για τη χώρα μας συνολικά. Όμως χαμογελάμε και προχωράμε μπροστά. Αφήνω πίσω μου βαρίδια και λάθος επιλογές συνεργατών στο παρελθόν και ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον. 

- Τι σημαίνει για σας η δισκογραφία;

Είναι το 
βασικό μας όπλο για να έχουμε διάρκεια. Μπορεί να γίνει όπλο μπορεί όμως να γίνει και παγίδα

- Έχετε ζήσει μια ζωή μέσα στο τραγούδι. Υπάρχει κάποια στιγμή που θυμάστε με ιδιαίτερη αγάπη και νοσταλγία;

Είναι πολλές οι στιγμές. Η πιο συγκλονιστική δεν 
ήταν στην Πίστα αλλά όταν είδα τον κουμπάρο μου μετά από διπλό εγκεφαλικό να ξυπνάει να ζητάει το μπουζούκι του και να παίζει.

- Πού εμφανίζεστε αυτή τη σεζόν;

Μέχρι την ώρα που σας μιλάω στο Athens live stage. Το παλιό Wild Rose επί της Πανεπιστημίου.

- Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να κερδίζουν συνέχεια έδαφος στο ελληνικό πεντάγραμμο ξενόφερτοι ρυθμοί και μουσικά είδη, μία τάση που πάντα υπήρχε άλλωστε, κυρίως την τελευταία εικοσαετία. 
Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος πάντα ζητάει και το λαϊκό. Και η βραδινή έξοδος, στο λαϊκό καταλήγει. Πού οφείλεται αυτό, κατά τη γνώμη σας;

Στα σουξέ τριμήνου. Στις φτηνές αντιγραφές και στην έλλειψη έμπνευσης. Το 
λαϊκό τραγούδι δε θα χάσει ποτέ την αξία του. Είναι διαχρονικό και βγαίνει μέσα από τις στιγμές του Έλληνα.

- Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Πρώτα ο θεός γράφω αυτή την εποχή το 
δεύτερο τραγούδι μου μια ρούμπα με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών, εμφανίσεις στη Γερμανία και το καλοκαίρι συζητάμε να κάνουμε διακοπές και δουλειά μαζί στο Νησί μου Τη Ρόδο! 

Photographer: Nick Zacharopoulos

ΣυνέντευξηPaula Tsoni

Hair styling & Make up artist:: Anastasia Theochari

StylingPaula Tsoni 

Πουκάμισα Nicolaos Haute Couture Tailor Made Collection 

Location: Alfa Zita Studios

GRAND Magazine production © 2013