13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week – Ημέρα 4η

Με καταπληκτικές συλλογές, τεράστια προσέλευση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό έκλεισε η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις προτάσεις καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014.

Η Mercedes-Benz, που πάντα ακολουθεί τη μόδα σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου, του 
Τόκυο κ.α., έκανε αισθητή την παρουσία της στη 13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week με την πρώτη επίσημη εμφάνιση της εντυπωσιακής CLA-Class, η οποία ανατρέπει όλους τους κανόνες της αισθητικής με τον πρωτοποριακό, δυναμικό σχεδιασμό της.
Μια κατακόκκινη CLA-Class δέσποζε στο φουαγιέ της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να τη θαυμάσουν από κοντά, ενώ πολλοί είναι ήταν καλεσμένοι που φωτογραφήθηκαν με φόντο τις ειδικές κατασκευές- εξώφυλλα fashion magazines της Mercedes-Benz, με θέμα τις τέσσερις εποχές, που πλαισίωναν μια λευκή CLA.

Στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν την 4η ημέρα της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Ο Konstantinos Mitrovgenis με τη συλλογή Phobia έδωσε τα δικά του μηνύματα για τη σημασία της απελευθέρωσης μας από το φόβο. Δημιουργίες – έργα 
τέχης, φτιαγμένες από ανατρεπτικά υλικά όπως σύρμα και καθρέφτες και ρούχα με άποψη, σε τόνους του μαύρου, κόκκινου, μπλε, συνοδεύονταν από τις μουσικές του group WhiteNoiz. Η επίδειξη έκλεισε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με ένα φόρεμα που τυλίχτηκε στις φλόγες!

Ο Panos Apergis παρουσίασε ένα παζλ από μίνιμαλ γεωμετρικά μοτίβα με έθνικ πινελιές σε μαντό, κάπες, φορέματα και γιλέκα καθώς και μια σειρά από τσάντες στην ίδια φιλοσοφία. Πρόκειται για εντυπωσιακές δημιουργίες από δερματίνη αλκαντάρα και μάλλινα υφάσματα σε μαύρο, καφέ και πράσινο.

Οι Celebrity Skin, πιστοί στο στυλ που τους ανέδειξε, παρουσίασαν τη συλλογή Pure Evil, στην οποία κυριάρχησε το μαύρο, το γκρι και το nude. Χειροποίητες λεπτομέρειες, διαφάνειες, super mini & super maxi και εντυπωσιακά αξεσουάρ ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής. Για μια ακόμη φορά η πασαρέλα γέμισε με celebrities ειδικά για το show του avant garde διδύμου: Πέμη Ζούνη, Νίκος Ni-Vo Βουρλιώτης, Νατάσα Καλογρίδη, Βίκυ Κουλιανού, Ιωάννα Σουλιώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Άντα Λιβιτσάνου, Λάουρα ΝάργεςZan Batist, Κάτια Νικολαϊδου, Αλέξης Φούκος!

Ο οίκος Kathy Heyndels παρουσίασε τη συλλογή Fluid Figures με ρούχα σε minimal γραμμές, φορέματα κοντά με αποκαλυπτική πλάτη ή ντραπέ, παντελόνια loose και t-shirt με πινελιές από δαντέλα σε μια πολύχρωμη παλέτα με αποχρώσεις του άκουα, πράσινο, φούξια, κοραλλί δυναμικές εμφανίσεις.

Laskaris, μετά την παρουσίαση της συλλογής του στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα, τίμησε την πασαρέλα της MB AXDW με τις κομψές δημιουργίες του: νυφικά και βραδινές τουαλέτες σε παστελ τόνους έκλεψαν την παράσταση!

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 2η ημέρα των επιδείξεων: Βλάσης Χολέβας, Δέσποινα Καμπούρη, Άντζελα Ευριπίδη, Μυρτώ Κάζη, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Φρόσω Ράλλη, Φωτεινή Γεωργαντά, Αχιλλέας Χαρίτος, ο Νίκος Αναδιώτης με τη σύζυγό του, Κέλλυ Καλτσή, Ελένη Χατζίδου, ο Γιώργος Ντάβλας με την Έλενα Ντάβλα, Λάμπρος Χούτος, Μιχάλης Ζαμπίδης, Γιώργος Αμανατίδης, Κωνσταντίνος Μπέζας, Μιχάλης Μανιάτης, Κώστας ΑλιμπέρτηςΈλσα Τόλη, Θοδωρής ΒαρβίαςΔαυίδ Σαμαράς, Ισορροπιστής κ.α.


Το μακιγιάζ της MB AXDW επιμελήθηκε για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η ΜΒ AXDW είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι, οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη επιμελήθηκαν το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Η MB AXDW σε συνεργασία με το ΕΥΡΗΚΑ κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών πραγματοποιήσε ένα Κυνήγι Θησαυρού, όπου οι καλεσμένοι σε συγκεκριμένες επιδείξεις μόδας, μπόρεσαν να κερδίσουν μοναδικά fashion gifts και αξεσουάρ, δημιουργίες των συμμετεχόντων σχεδιαστών της εβδομάδας μόδας, που εξασφαλίστηκαν από τη διοργάνωση αποκλειστικά γι’ αυτούς. Χθες, τρεις τυχεροί κέρδισαν δώρα από τους σχεδιαστές Konstantinos Mitrovgenis, Panos Apergis και Celebrity Skin.
Οι καλεσμένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του Collagen Pro Active, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, που αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και να απολαύσουν τη νέα σειρά οίνων με απόλυτα νεανική διάθεση, BiancoNero. 
Ο En lefko με τον Νίκο Δρογώση και ο Athens Deejay με τον Γιάννη Τουμπάνο έδωσαν το μουσικό παλμό στη χθεσινή βραδιά!

Τέλος, οι επισκέπτες της MB AXDW είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ευχές τους με το Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος σε ένα πρωτότυπο installation με τίτλο Dress Me Up With a Wish, που επιμελήθηκε η Mercedes-Benz Hellas στο πλαίσιο της ευγενικής της χορηγίας στο φιλανθρωπικό οργανισμό.

 

www.axdw.gr