Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Μηλόπιτα


Υλικά

3 φλ.τσ. αλεύρι

1 κ.γλ. κοφτό αλάτι

3/4 φλ.τσ μαργαρίνη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κιλό ξινόμηλα κομμένα σε φέτες

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 φλ.τσ. καρύδια ψιλοκομμένα

Κανέλα 

1 ασπράδι αυγού

 

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη κομμάτια. Τα ανακατεύετε και ρίχνετε 3-4 κ.σ. παγωμένο νερό. Ζυμώνετε για λίγο και κατόπιν χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Στρώνετε τη μισή ζύμη σε ταψί και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την φρυγανιά.

2. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ασπράδι και τα στρώνετε πάνω από τη ζύμη. Σκεπάζετε τη γέμιση με την άλλη μισή ζύμη, κάνετε μερικές τρύπες με πηρούνι και αλοίφετε την επιφάνεια με το ασπράδι.

3. Ψήνετε σε φούρνο 150 °C για περίπου μια ώρα.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5