Great Expectations – Μεγάλες Προσδοκίες

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 128 λεπτά

Είδος: Δράμα Εποχής  

Σκηνοθεσία: Mike Newell

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irvine, Holliday Grainger, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Sally Hawkins, Jason Flemyng, Ewen Bremner, David Walliams.

Υπόθεση: Ο Πιπ ένα ορφανό και φτωχό δεκάχρονο αγόρι βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει.  Ένα χρόνο μετά, θα μπει στην υπηρεσία της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μιας ντόπιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας, η οποία εγκαταλειμμένη από τον νεανικό έρωτά της ζει εδώ και 30 χρόνια απομονωμένη στην έπαυλή της. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, γεγονός που τον κάνει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα  αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στην υψηλή λονδρέζικη κοινωνία με σκοπό να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα… μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση!

Τον τίτλο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς  ειρωνικό, καθώς ο Πιπ θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης που τον βοήθησε είναι ο κατάδικος, τον οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Τα χρήματα, οι φιλοδοξίες του και η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του δοκιμάζονται λόγω της σχέσης του με τον ευεργέτη μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί η μοίρα του.

Μεγαλοπρεπής και ακαδημαϊκή προσέγγιση ενός από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Το Βικτωριανό Λονδίνο ζωντανεύει κάτω από τη στιβαρή διεύθυνση του Μάικ Νιούελ και το Βρετανικό άγγιγμα σε κάθε τομέα της ταινίας είναι ορατό από το trailer. Υποψηφιότητα BAFTA για τα κοστούμια της Μπέατρις Αρούνα Παστόρ. H Έλενα Μπόναμ Κάρτερ φαντάζει ιδανική Μις Χάβισαμ παρόλα αυτά μετά τη Γκουίνεθ Πάλτροου στη γεμάτη ερωτισμό μεταμοντέρνα μεταφορά του Αλφόνσο Κουαρόν το 1997 κάθε ηθοποιός που αναλαμβάνει να υποδυθεί την Εστέλα βάζει βαρύ φορτίο στον εαυτό της προκειμένου να διακριθεί.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 18.04.13


Great Expectations / Μεγάλες Προσδοκίες από Odeon