Le Magasin Des Suicides – Μπουτίκ για Αυτόχειρες (σε 3D)

Παραγωγή: Γαλλία/Καναδάς/Βέλγιο - 2012

Διάρκεια: 79 λεπτά

Είδος: Animation  

Σκηνοθεσία: Patrice Leconte

Με τις φωνές των: Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacey Mottet Klein, Isabelle Giami, Laurent Gendron.

Υπόθεση: Σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και χωρίς καμία διάθεση για ζωή, η μόνη επιχείρηση που ανθίζει είναι ένα κατάστημα που πουλά απαραίτητο εξοπλισμό για μια σωστή αυτοκτονία. Αυτό είναι η μπουτίκ του τίτλου που ανήκει εδώ και εκατόν πενήντα (!) χρόνια στην οικογένεια Τουβάς.

Η επιχείρηση του Μισιμά, της Λουκρητίας και των παιδιών τους, που για ολόκληρες γενιές πουλούσε δηλητήρια, σχοινιά για κρέμασμα και διάφορες παγίδες, πηγαίνει θαυμάσια, μέχρι που γεννιέται ο μικρότερος γιος του ιδιοκτήτη, ο Αλάν.  Ένα παιδί, εκ γενετής χαρούμενο και αισιόδοξο που κάνει όλους τους πελάτες να χαμογελούν. Τι θα απογίνει όμως η μπουτίκ τώρα που ο μικρός Αλαίν κάνει τους πάντες να αισθάνονται καλύτερα;

Ένα πολύχρωμο, τρισδιάστατο animation, που παρουσιάστηκε - εκτός συναγωνισμού - στο τελευταίο φεστιβάλ Κανών, είναι η πιο πρόσφατη δημιουργία του Πατρίς Λεκόντ, ενός από τους πιο καθιερωμένους Γάλλους δημιουργούς (ο Εραστής της Κομμώτριας και πολλές άλλες επιτυχίες).  Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζαν Τολέ το φιλμ αποτελεί την πρώτη δουλειά του δημοφιλούς δημιουργού στο είδος του κινούμενου σχεδίου και όπως όλα δείχνουν ζήλεψε τη δόξα του μεγάλου μετρ του παράδοξου, του Τιμ Μπάρτον. Και όλα αυτά με την απαραίτητη Γαλλική φινέτσα.

Διανομή: Rosebud με τη συνεργασία της Odeon

Στις αίθουσες Odeon Όπερα και Δαναός από 18.04.13


Μπουτίκ Για Αυτόχειρες / The Suicide Shop από Odeon