Μυδοπίλαφο

Υλικά για 6 μερίδες

 

1 κιλό μύδια

2 φλ.τσ. ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo

1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 φλ.τσ. ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες

1 π.κρ. λευκό κρασί

Αλάτι 

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1. Ξύνετε τα μυδια καλά, τους κόβετε τα γένια και τα πλένετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αφήνετε να αχνιστούν μέχρι να ανοίξουν. Στραγγίζετε το υγρό από τα μύδια και το κρατάτε.

2. Ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κατόπιν τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο των λαχανικων, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.

3. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτετε 4 φλ.τσ. νερό και το ζωμό που κρατήσατε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίξτε τα μύδια, το ρύζι και ανακατέψτε.

4. Μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.