Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΨάρια - Θαλασσινά

Καλαμάρια Γεμιστά


Υλικά για 5-6 μερίδες

 

1 κιλό καλαμάρια

1 φλ.τσ. ρύζι

3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

2-3 ώριμες ντομάτες

1 φλ.τσ. λάδι

1 π.κρ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια. Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε λίγο από το λάδι και ροδίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο, τα πλοκάμια, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο των λαχανικών, την ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοψηθεί.

2. Προσθέτετε κατόπιν το ρύζι, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα και ράβετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

3. Βάζετε τα καλαμαράκια σε ταψί, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, λίγο νερό και τα ψήνετε στους 180 °C για 45 περίπου λεπτά.

 

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5