RoughCut

Παραγωγή: Ελλάδα - 2013

Διάρκεια: 58 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ 

Σκηνοθεσία:  Ελιάνα Αμπραβανέλ

Με την: Μπάμπι

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μπάμπι που κατάγεται από τις Φιλιππίνες, είναι γύρω στα 40 και εργάζεται ως κομμώτρια στην Ελλάδα. Η ταινία αναφέρεται επίσης στο θέμα της μετανάστευσης και της οικογένειας που η Μπάμπι άφησε πίσω της, αναγκάζοντάς την να εκτελεί τους ρόλους της μητέρας, της κόρης και της συζύγου από απόσταση. Ένα πράγμα την κάνει διαφορετική από τις άλλες: κάτω από την θηλυκή της εμφάνιση κρύβεται ένας άνδρας.

Το Roughcut είναι μια ιστορία για την ταυτότητα και τις επιλογές των ανθρώπων, την επιρροή της οικογένειας, τον ρατσισμό που τρυπώνει ύπουλα παντού και τις θυσίες που κάνουμε για να γίνουμε αποδεκτοί. Αλλά είναι, επίσης, ένας ύμνος στη ζωή, με στιγμές χαράς και κεφιού στον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση, ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά.

Σύμφωνα με τη δημιουργό της ταινίας το ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας είναι ότι πρόκειται για μια από αυτές τις αληθινές ιστορίες με δυνατούς χαρακτήρες που παίρνουν την ζωή στα χέρια τους και δεν αφήνουν καμιά δυσκολία να τους καταβάλει. Και η Μπάμπι  ανταποκρίνεται στους πολλαπλούς ρόλους που της επεφύλαξε η ζωή, σύζυγος μητέρα και εργαζόμενη κόρη, σαν μια πραγματική πρωταγωνίστρια, μια σταρ ταινίας fiction.

Μια από αυτές τις ιστορίες που το μέσο κοινό δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι εξελίσσονται δίπλα του στο φως της μέρας. Αυτή είναι και η αξία του ντοκιμαντέρ: να φωτίζει όλες τις γωνιές του δωματίου που λέγεται κόσμος και να δείχνει ότι υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος θεώρησης των πραγμάτων.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Αποκλειστικά στον Δαναό από 02.05.13 (σε κοινό πρόγραμμα με το ντοκιμαντέρ «Λάμπουν στο Σκοτάδι»)

ROUGHCUT TEASER from Eliana Abravanel on Vimeo.