Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΛαχανικά - Λαδερά

Μελιτζάνες Παπουτσάκια


Υλικά για 8 μερίδες

 

1 1/2 κιλό μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλ.τσ. λάδι

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1/2 π.κρ. λευκό κρασί

1 μέτρια ντομάτα τριμμένη

Γραβιέρα τριμμένη

Δαφνόφυλλο

Αλάτι 

Πιπέρι

Σάλτσα μπεσαμέλ

 

Εκτέλεση

1. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένετε και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Τις χαράζετε στην κομμένη επιφάνεια, πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε, τις σκουπίζετε και τις βάζετε με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω σε ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό. Τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε και αφήνετε να στεγνώσει από τα υγρά του. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και το δαφνόφυλλο. Βράζετε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγα υγρά.

3. Αφαιρείτε από τις μελιτζάνες τους σπόρους και λίγο από το εσωτερικό, τις γεμίζετε με τον κιμά και καλύπτετε την επιφάνεια με μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με την γραβιέρα και ψήνετε στους 180 °C για 30-40 λεπτά.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5