Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Υλικά για 4 μερίδες

1 κοτόπουλο μέτριο

2 φλ.τσ. χυλοπίτες

4 ώριμες ντομάτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Τρίβετε τις ντομάτες στο χονδρό του τρίφτη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο.

2. Προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το σκόρδο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Προσθέτετε στην σάλτσα 1 1/2 φλ.τσ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις χυλοπίτες.

3. Όταν οι χυλοπίτες είναι σχεόν έτοιμες βάζετε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και το σερβίρετε.