Χειροποίητα κοσμήματα

Για την κατασκευή των κοσμημάτων χρησιμοποιούνται μέταλλα (όπως ο αλπακάς, ο μπρούτζος και ο ορείχαλκος), ημιπολύτιμοι λίθοι, χάντρες, κρύσταλλα Swarovski, χρώματα βιτρό, δέρματα, κορδέλες και ότι άλλο μπορεί να εξάψει την φαντασία. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά δείγματα από την γκάμα κοσμημάτων της Μελίνας Μαμμή.

 

Δαχτυλίδια

 

Αριστερά : Δαχτυλίδι από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα βαμμένο σε πράσινο χρώμα vitrail, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο,  με λουλουδάκι που εξέχει βαμένο σε φούξια χρώμα vitrail.

Δεξιά : Δαχτυλίδι από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα βαμμένο σε πράσινο χρώμα vitrail, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο,  με λουλουδάκι που εξέχει βαμμένο σε φούξια χρώμα vitrail.


Δαχτυλίδι από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα βαμμένο σε πράσινο χρώμα vitrail, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο,  με λουλουδάκι που εξέχει βαμμένο σε φούξια χρώμα vitrail.

 

Δαχτυλίδι με φετάκι αχατη σε μωβ χρώμα.

 

Κολιέ

 

Kολιέ από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο,  με λουλουδάκι που εξέχει βαμμένο σε πράσινο χρώμα.

 

Kολιέ σχήμα στρογγυλό, διαμέτρου 5 cm, σφυρηλατημένο, με κυκλάκια από σύρμα αλπακά βαμένα σε χρώματα φούξια, μωβ και πράσινο.

 

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική, έχει τη δική της προσωπικότητα, το δικό της στυλ. Έτσι προσπαθώ να φτιάχνω κοσμήματα που να ταιριάζουν σε όλα τα στυλ και σε όλες τις ηλικίες.

 

Σκουλαρίκια

 

Αριστερά: σκουλαρίκια από αλπακά σε σχήμα λουλουδάκι, μεγέθους 2,0 επί 2,0, με ημιπολύτιμους λίθους τιρκουάζ, μήκος 9,0 cm.

Δεξιά: σκουλαρίκια από αλπακά σε σχήμα πεταλούδας, μεγέθους 2,0 επί 2,5, με ημιπολύτιμους λίθους τιρκουάζ, μήκος 9,0 cm.

 

Σκουλαρίκια από μπρούτζο στρογγυλού σχήματος.

 

Σκουλαρίκια από αλπακά σε σχήμα μισοφέγγαρο.

 

Όταν ξεκίνησα να μαθαίνω την τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος δεν μπορούσα να φανταστώ τη μαγεία που έκρυβε αυτή η τέχνη και ότι μέσα απ’ αυτή θα ανακάλυπτα μια πλευρά του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι υπάρχει.

 

Καρφίτσες

 

Αριστερά: καρφίτσα από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα βαμμένο σε μοβ σκούρο χρώμα, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο.

Δεξιά: καρφίτσα από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα βαμμένο σε πράσινο χρώμα, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυρηλατημένο, με λουλουδάκι που εξέχει βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα.

 

 

Αριστερά: καρφίτσα από αλπακά σε ορθογώνιο σχήμα, μεγέθους 2,5 επί 3,0 cm, σφυριλατημένο,με καρδιά ανόμοιου σχήματος που εξέχει βαμμένη σε κόκκινο χρώμα.

Δεξιά: καρφίτσα από μπρούτζο, σε σχήμα λουλούδι, μεγέθους 4,0 επί 4,0 cm, σφυρηλατημένο, με μπουκετάκι από ημιπολύτιμους λίθους από κοράλλι στο κέντρο του.

 

Κάθε κόσμημα που φτιάχνω είναι μοναδικό, έχει πάντα μια λεπτομέρεια που το κάνει να διαφέρει από ένα όμοιο του. Αυτή άλλωστε είναι η γοητεία του χειροποίητου κοσμήματος αλλά και η “σφραγίδα” του.

 

Έδρα - εργαστήριο: Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: +30 6970404594

email[email protected]

Facebook : Melina's Art

 

Επεξεργασία: Alfa Zita Studios