Παντελής Καναράκης

Ο Παντελής Καναράκης φέρνει νησιώτικη αύρα στην καλοκαιρινή Αθήνα με την νέα του θεατρική δουλειά δίπλα στο κύμα και μιλάει στο Grand Magazine για φιλίες και συνεργασίες, επερχόμενα αλλά και μυστικά επαγγελματικά του σχέδια!


Το καλοκαίρι σας βρήκε να παρουσιάζετε τη θεατρική σας παράσταση «Cine» στο Ελλήνων Εικόνες στον Άλιμο, στην οποία όχι μόνο υπογράφετε κείμενα, σκηνοθεσία και χορογραφίες, αλλά και πρωταγωνιστείτε! Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση και τους συνεργάτες σας.


Το Cine είναι μια παράσταση που παιζόταν όλο το χειμώνα στην Αθήνα και τώρα συνεχίζει για δεύτερη καλοκαιρινή πλέον σεζόν στο Ελλάδος Eικόνες. Είμαι, όπως καταλαβαίνεις, πολύ χαρούμενος, γιατί, όπως είπες, είναι μια δουλειά που την έχω κάνει όλη εγώ και η επιτυχία της με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Είναι μια σάτιρα πάνω στον κινηματογράφο με την Στέλλα του Κακογιάννη να διαδραματίζεται ολόκληρη μπροστά στους θεατές με ανατρεπτική, κωμική ματιά και σκηνές και φιγούρες από όλο τον κινηματογράφο του 60. Έχω δίπλα μου τη Σοφία Βογιατζάκη, φίλη, συχνή συνεργάτιδα μου τα τελευταία χρόνια, που με το ταλέντο της φωτίζει την παράσταση μοναδικά. Όπως βέβαια και όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν: Γιάννα Ζιάννη, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Γιώργος Παράσχος, Άννα Αθανασιάδη, Ευθύμης Ζησάκης. Μαζί μας είναι το μουσικό συγκρότημα Φωνόγραφος που κάτω από τις οδηγίες του Θανάση Βήχου κάνουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα με παλιά, λαϊκά, αξέχαστα τραγούδια. Και έχει δέσει που λένε το γλυκό, γιατί και το Ελλάδος Εικόνες που βρίσκεται στην παραλία Αλίμου είναι ένα μαγαζί που μπαίνοντας ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Με θεά τη θάλασσα.

Πώς προέκυψε η ιδέα για μία… στροφή στο κινηματογραφικό παρελθόν;


Πάντα όταν γράφω έχω μια ανατρεπτική ματιά και όπου μου επιτρέπεται μια πολύ πολύ ανατρεπτική. Ήθελα πάντα να κάνω μια σάτιρα σε κινηματογραφικές ταινίες, έτσι και το έκανα φέτος το χειμώνα. Εκεί βέβαια ήταν μια σάτιρα στον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο. Τώρα όμως που ήρθε το καλοκαίρι, και καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ήλιος, παραλίες, χαρά και όλα αυτά που βλέπουμε στα ελληνικά μιούζικαλ, τώρα κι εγώ έδωσα το βάρος στον ελληνικό κινηματογράφο και σε όλες εκείνες τις ταινίες που αγαπήσαμε και βλέπουμε ακόμα.

Στη διάρκεια της καριέρας σας, έχετε συνεργαστεί με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τηλεόρασης και του θεάτρου. Έχετε κρατήσει ουσιαστικές φιλίες από τις συνεργασίες αυτές; Είναι εφικτό σε ένα χώρο ανταγωνιστικό όπως η σόουμπιζ, να γεννηθούν φιλίες αυθεντικές και να κρατήσουν;


Εννοείται πως έχω κρατήσει φιλίες και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Δεν νομίζω ότι δεν γίνεται να έχεις φιλίες σ’ αυτό το χώρο. Μπορεί να είναι έντονα ανταγωνιστικός αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις όταν βασίζονται στην αλήθεια πάντα έχουν επιτυχία. Έχω φίλους και μάλιστα πολλούς. Και επειδή η φιλία μέσα μου μετράει πάρα πολύ θα ήμουν δυστυχής αν δεν υπήρχε αυτό.

Υπάρχει κάτι που δεν έχετε κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα σας και θα θέλατε να το δοκιμάσετε;


Γενικά πολλά όνειρα μου έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά άνθρωπος που σταματάει να ονειρεύεται είναι χαμένος. Και εγώ ονειρεύομαι ακόμα απλά δεν θα σου αποκαλύψω τα όνειρα μου γιατί θέλω να γίνουν πραγματικότητα και να τα δεις.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να σας δούμε στο Ελλήνων Εικόνες; Ποια τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι; Ετοιμάζετε κάτι για την επόμενη σεζόν;


Στο Ελλάδος εικόνες θα είμαστε όλο το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να είμαι από τους λίγους μ’ αυτό που θα σου πω αλλά εμένα μ’ αρέσει το καλοκαίρι η Αθήνα. Συγχρόνως, μέχρι τα μέσα Ιουλίου κάνω πρόβες για μια παράσταση που σκηνοθετώ με ένα έργο της Κατερίνας Μπέη, το οποίο θα παρουσιαστεί το χειμώνα αλλά έχουμε ξεκινήσει το στήσιμο της παράστασης από τώρα, με το Φώτη Σεργουλόπουλο, τη Σοφία Βογιατζάκη, τη Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη και τον Κώστα Φραγκολιά. Και είμαι και στη διαδικασία συγγραφής γιατί γράφω την καινούργια μου παράσταση που θα κάνω το χειμώνα κάθε Τετάρτη στο Shamone με τη Βασιλική Ανδρίτσου και άλλους ηθοποιούς και με ζωντανή ορχήστρα.

Photographer: Nick Zacharopoulos

ΣυνέντευξηPaula Tsoni

Make up artist :: Anastasia Theochari

Styling: Φένη Μαράβα

Assistant producer : Fei Angeli

Προϊόντα make up: FM Group

Location: Ελλάδος Εικόνες 

GRAND Magazine production © 2013

Ευχαριστούμε θερμά το μουσικό μεζεδοπωλείο "Ελλάδος Εικόνες" για την φιλοξενία.

 

Ευχαριστούμε θερμά την Αναστασία Κοκκορόγιαννη συνεργάτη της εταιρείας "fm group" για την χορηγία των προϊόντων του make up.  

Αναστασία Κοκκορόγιαννη

Τηλ: 698 714 6007