Populaire – Χτυποκάρδια στο Γραφείο

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο - 2012

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Κομεντί    

Σκηνοθεσία: Régis Roinsard

Πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Déborah François, Bérénice Bejo, Shaun Benson, Mélanie Bernier, Féodor Atkine, Nicolas Bedos, Eddy Mitchell, Miou-Miou.

Υπόθεση: Τέλη δεκαετίας του 50 κάπου στη Νορμανδία. H 21χρονη Ρόζ Παμφίλ (Ντέμπορα Φρανσουά) που ζει με τον γκρινιάρη χήρο πατέρα της, είναι αρραβωνιασμένη με τον γιο ενός μηχανικού με μόνη προοπτική τη βαρετή ζωή της επαρχιακής νοικοκυράς. Ωστόσο η μικρή Ρόζ έχει άλλες προσδοκίες για αυτό και την κάνει με ελαφρά για την μεγάλη πόλη της περιοχής τη Λιζιέ, όπου περνάει από συνέντευξη για μια θέση σαν γραμματέας. Η συνέντευξη δεν πάει καθόλου καλά όμως η εκπληκτική ταχύτητα με την οποία δακτυλογραφεί η μικρή και φιλόδοξη επαρχιωτοπούλα δίνει στον χαρισματικό Λουί Εσάρ (Ρομάν Ντουρί), το υποψήφιο αφεντικό της, την ιδέα να την προπονήσει για μεγάλους διαγωνισμούς δακτυλογράφησης.

Οι δυο τους θα φτάσουν μέχρι τη Νέα Υόρκη για να διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο της πιο γρήγορης δακτυλογράφου. Αλλά η εμμονή του Λουί με τον διαγωνισμό δημιουργεί εμπόδια στον έρωτα που πάει να σκάσει μύτη...

Η δεκαετία του 50 με τα σινεμασκόπ χρώματα, την ενέργεια, τη χαρά και τη δροσιά που χαρακτήριζαν το Χόλιγουντ της εποχής όσο και τις χλιδάτες Γαλλικές παραγωγές της ίδιας περιόδου (ακόμα και τα πολύχρωμα μουσικά θεάματα του Δαλιανίδη) επιστρέφει με δυναμισμό στις Γαλλικές Οθόνες. Το ρετρό και η νοσταλγία συνδυάζονται με το εντυπωσιακό στήσιμο της παραγωγής και ο αυθορμητισμός που ξεχειλίζει από κάθε πλάνο κάνει το Populaire να είναι για τη δεκαετία του 50 ότι και το The Artist για τη δεκαετία του 20.

5 Υποψηφιότητες Σεζάρ, βραβείο κοινού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Σινεμά στην Αθήνα, πάνω από ένα εκατομμύριο εισιτήρια στη Γαλλία. Απολαύστε!

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 18.07.13