You're Next - Είσαι ο Επόμενος

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2011

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Θρίλερ Τρόμου

Σκηνοθεσία: Adam Wingard

Πρωταγωνιστούν:  Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn, AJ Bowen, Joe Swanberg, Margaret Laney, Amy Seimetz, Ti West, Rob Moran, Barbara Crampton, L.C.Holt          , Simon Barrett, Lane Hughes.

Υπόθεση: Οι Ντέιβισον είναι μια αριστοκρατική, πλούσια και αποξενωμένη οικογένεια. Η Όμπρει και ο Πολ Ντέιβισον, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να φέρουν τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συσφίξουν τις χαλαρές τους σχέσεις, αποφασίζουν να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, προσκαλώντας τα τέσσερα παιδιά τους, με τους αγαπημένους και τις αγαπημένες τους σε μια «όμορφη» οικογενειακή επανένωση. Το κατάλληλο μέρος που αναμένεται να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνάντηση αυτή, δεν είναι άλλο από το απομακρυσμένο και κάπως εγκαταλειμμένο εξοχικό τους. Aρχικά λοιπόν η πρόθεση των γονιών για ομαλή οικογενειακή επανένωση δείχνει να μην είναι τόσο εύκολα υλοποιήσιμη, καθώς οι υπόλοιποι Ντέιβισον δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους λόγους της αποξένωσής τους. Όμως αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα και απότομα, καθώς οι λόγοι που αναγκάζουν τα μέλη της οικογένειας να τσακώνονται, φαντάζουν γελοίοι και ασήμαντοι μπροστά στην άμεση απειλή που καλούνται να αντιμετωπίσουν όταν η απομονωμένη κατοικία πολιορκείται – στα καλά καθούμενα – από μια μοβόρικη ομάδα μασκοφόρων που επιτίθενται στους ενοίκους με κάθε τρόπο, φέροντας βαλλίστρες και τσεκούρια! Το χειρότερο όλων δείχνει, αρχικά, να είναι ότι η οικογένεια δεν έχει την παραμικρή ιδέα σχετικά με το ποιος ή γιατί τους επιτίθεται όμως τα πράγματα δείχνουν ακόμη πιο τραγικά όταν συνειδητοποιήσουν, όλοι τους, ότι τελικά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, αν τελικά οι εχθρός βρίσκεται εντός ή εκτός του σπιτιού. Το μόνο που γνωρίζουν με βεβαιότητα είναι ότι κανείς δεν είναι ασφαλής.

Το σκανδιναβικό σινεμά τύπου «Οικογενειακή Γιορτή» συναντά το αμερικάνικο σπλάτερ του είδους «Οικιακή εισβολή» και προσπαθεί με μακάβριο χιούμορ να αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τα πόδια του σε δύο βάρκες χωρίς να πέσει να πνιγεί. Οι αποδείξεις της επιτυχίας ή όχι βρίσκονται στην οθόνη… Μια σειρά βραβείων σε εξειδικευμένα φεστιβάλ συνοδεύει την ταινία του νεαρού δημιουργού του ανατριχιαστικού V/H/S.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 12.09.13