Pacific Rim (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 131 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Guillermo Del Toro

Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Diego Klattenhoff, Charlie Day, Clifton Collins Jr, Ron Perlman, Santiago Segura.

Υπόθεση: Όταν λεγεώνες εξωγήινων τρομακτικών πλασμάτων που τα ονομάζουν Καϊτζού αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει από κάθε άποψη τους αδύναμους να τα νικήσουν κατοίκους της γης. Η ανθρωπότητα ενωμένη και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των γιγαντιαίων πλασμάτων, κατασκευάζει ένα ειδικό όπλο: ογκώδη ρομπότ – τα Γιέγκερ – που ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων. Όμως, ακόμα και αυτά αποδεικνύονται λίγα μπροστά στη μανία των Καϊτζού. Τα χρόνια περνάνε οι άνθρωποι όλο και λιγοστεύουν και λίγο πριν την οριστική ήττα, οι δυνάμεις που έχουν απομείνει να προασπίζονται το ανθρώπινο είδος αποφασίζουν να στηριχθούν, μη έχοντας πια πολλές επιλογές, σε δύο μάλλον απίθανους ήρωες – έναν ξεπεσμένο πρώην πιλότο (Τσάρλι Χάναμ) και μια άπειρη δόκιμη (Ρίνκο Κικούτσι). Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και τους εγκεφάλους τους για να πλοηγήσουν ένα θρυλικό και τεχνολογικά ξεπερασμένο Γιέγκερ. Αυτοί οι δύο λοιπόν θα κληθούν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τελευταία της ελπίδα πριν την αποκάλυψη.

Η επιστροφή του πληθωρικού δημιουργού του Λαβύρινθου του Πάνα με μια μεγάλη και λίγο ασυνήθιστη Χολυγουντιανή παραγωγή με διεθνές καστ και ακόμη πιο διεθνιστικές και αλληγορικές προθέσεις. Με πρωτότυπο σενάριο που δεν βασίζεται σε κόμικς ή άλλη ιστορία ο γεμάτος φαντασία αλλά και ασταμάτητος Μεξικάνος σκηνοθέτης αποπειράται να κερδίσει τη θέση του Ρόλαντ Έμεριχ παίζοντας όμως εκτός έδρας.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 12.09.13