Malavita (The Family)– Επικίνδυνη Οικογένεια

Παραγωγή: Γαλλία - 2013

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Γκανγκστερική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Luc Besson

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D'Leo, Jimmy Palumbo, Domenick Lombardozzi,  Stan Carp, Vincent Pastore, Jon Freda, Michael J. Panichelli Jr.,  Paul Borghese, Anthony Desio, Ted Arcidi, David Belle.

Υπόθεση: Η οικογένεια Manzoni, πρώην μαφιόζοι του Μπρούκλιν, βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI μετά από κάρφωμα των αρχηγών. Ο Fred Manzoni (Robert De Niro), ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος η ολίγον «εκρηκτική» σύζυγός του (Michelle Pfeifer) και τα δύο τους παιδιά μετακομίζουν από τη Γαλλική Ριβιέρα μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ανακάλυψής τους σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI (Tommy Lee Jones). Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και  η οικογένεια Manzoni  θα υποκύψει μοιραία στις εγκληματικές της συνήθειες. Η ζωή στη μικρή επαρχιακή πόλη δεν εξελίσσεται και τόσο ειδυλλιακά και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν, από μια ειρωνεία της τύχης, μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη τους ανακαλύπτουν και αποφασίζουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για το απαραίτητο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης. Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση το μήλο να μην πέσει κάτω απ΄τη μηλιά…

Η  “Επικίνδυνη Οικογένεια” σε σκηνοθεσία του Luc Besson και παραγωγή του Martin Scorsese σηματοδοτεί την επιστροφή του διάσημου σκηνοθέτη και παραγωγού στο είδος της γκανγκστερικής περιπέτειας που είχε τιμήσει παλαιότερα με τα Leon και Nikita. Ο Πολυμήχανος Besson διασκευάζει το βιβλίο Bad Fellas του Tonino Benacquista σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Michael Caleo (Sopranos). Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας αλλάχθηκε σε The Family για την προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ. Ο Ντε Νίρο διακωμωδεί με πολύ τρομακτικό στυλ το ρόλο του στα Καλά Παιδιά και η Μισέλ τον συνοδεύει επάξια…’Οσο για τα παιδιά τι να πει κανείς.η Ντιάνα Έιγκρον, πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού Glee, αλλά και ο μικρός και θαυματουργός Τζον Ντιλέο κρατούν επάξια την οικογενειακή παράδοση! Νεολαία!   

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 10.10.13