The Hobbit: The Desolation of Smaug – The Hobbit: Η Ερημιά του Νοσφιστή (και σε 3D)

Παραγωγή: Νέα Ζηλανδία/Βρετανία/ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 161 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt, Stephen Fry και ο Orlando Bloom.

Υπόθεση: Το ταξίδι στον κόσμο της Μέσης Γης συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του αριστουργήματος του Τόλκιν, Χόμπιτ. Στην ταινία ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν) ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ (Ίαν ΜακΚέλεν) και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι (Ρίτσαρντ Άρμιταζ), συνεχίζουν την αποστολή τους να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ.

Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού, οι ήρωες τώρα κινούνται Ανατολικά. Όταν τελικά φτάσουν στο Μοναχικό Βουνό (Lonely Mountain) θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη…

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία της φαντασίας του βραβευμένου με Oscar Νεοζηλανδού δημιουργού, το δεύτερο μέρος του Χόμπιτ μας βάζει για τα καλά στην εκστρατεία των μικρών στο δέμας αλλά μεγάλων στην ψυχή ηρώων ενάντια σε δράκους και τέρατα. Οι κριτικές είναι ήδη πολύ θετικές για το φιλμ που βέβαια αναμένεται να σκαρφαλώσει στην κορυφή του παγκόσμιου box office. Η χαρά των μικρών εξερευνητών και των μεγάλων παιδιών με πολλά διδάγματα και επιμύθια όπως όλα τα κλασσικά παραμύθια.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 12.12.13