Dallas Buyers Club

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Jean-Marc Vallee

Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare, Steve Zahn, Michael O'Neill, Dallas Roberts,  Griffin Dunne, Kevin Rankin.

Υπόθεση: 1985: O Τεξανός Ron Woodroof, ηλεκτρολόγος και καουμπόι σε ροντέο, είναι σκληρό καρύδι και ολίγον αλάνι που ζει χωρίς καμία έννοια για την επόμενη μέρα. Ξαφνικά χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι πάσχει από τον ιό H.I.V. και του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής. Όμως, ο ατίθασος Ron δεν καταθέτει τα όπλα και μετά από υπερεντατική έρευνα ανακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων και θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε περνάει τα σύνορα και πηγαίνει στο Μεξικό, αγνοώντας τις οδηγίες του γιατρού του. Παρ’ όλο που είναι ομοφοβικός, ο Ron βρίσκει έναν αναπάντεχο σύμμαχο, έναν επίσης οροθετικό τρανσέξουαλ που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τη ζωή. Αυτό που τους ενώνει πάνω απ όλα είναι το επιχειρηματικό τους πνεύμα και έτσι ιδρύουν ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή. Η παρέα μεγαλώνει, τα χρόνια περνάνε και ο Ron μάχεται όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για θέματα ουσίας αντιμετώπισης των επιδημιών από το επίσημο Αμερικάνικο κράτος. Στα χρόνια που ακολούθησαν τη διάγνωση του και μέχρι το θάνατό του ο Ron θα ζήσει πιο έντονα από ποτέ.

Ένας ερμηνευτικός θρίαμβος τόσο για τον παραμορφωμένο και σκελετωμένο για τις ανάγκες του ρόλου Μάθιου Μακόναχι όσο και τον αρρενωπό σταρ της οθόνης και του ροκ Τζάρεντ Λέτο που κατά πάσα πιθανότητα θα τους φέρει στα χέρια τα αγαλματίδια της Ακαδημίας τον επόμενο μήνα. Έχουν βέβαια τιμηθεί και οι δύο με χρυσή σφαίρα και με πλήθος άλλων βραβείων. Εξαιρετική αναπαράσταση της εποχής, δηκτικό χιούμορ, πολιτική άποψη, απομυθοποίηση των κάθε είδους στερεότυπων και πάνω από όλα αποθέωση του American Free Enterprising Spirit. Από τις ταινίες που χωρίς να είναι αριστουργήματα γράφουν ιστορία…

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 13.02.14