Swinging...

O Κωνσταντίνος και η Έλενα είναι αρκετά χρόνια στον χώρο του swinging με αρκετές εμπειρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, είναι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας και μας ζήτησαν να δημοσιεύσουμε το σύντομο αλλά κατατοπιστικό άρθρο τους σχετικά με το swinging στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αφορμή για να μας το στείλουν ήταν τα ανακριβή δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τον χώρο.

Swinging δεν είναι η «ξερή» ανταλλαγή συντρόφων μεταξύ ζευγαριών όπως νομίζουν οι περισσότεροι (όχι πως δε συμβαίνει και αυτό) αλλά είναι πολλά περισσότερα. Το swinging είναι τρόπος ζωής που για να τον ζήσει ένα ζευγάρι σε όλη του την έκταση θα πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο, αρκετό χρήμα αλλά και να έχει γερές βάσεις μεταξύ του γιατί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ζευγάρια έχουν τσακωθεί ακόμα και χωρίσει γιατί μπήκαν σε έναν χώρο που δεν ήταν έτοιμα και βίωσαν καταστάσεις και συναισθήματα τα οποία δε μπόρεσαν να διαχειριστούν (αυτά φυσικά ισχύουν για τα πραγματικά ζευγάρια και όχι για τους φραγκάτους με τις βίζιτες που το παίζουν ζευγάρι απλά για να υπάρχουν στο χώρο).

Οι swingers χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες (same, soft και full) και αντίστοιχα οι κατηγορίες αυτές έχουν και υποκατηγορίες τις οποίες αναλύουμε παρακάτω.

Same room: Tο συγκεκριμένο ζευγάρι κάνει έρωτα ναι μεν στον ίδιο χώρο με άλλο ή άλλα ζευγάρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή μαζί τους (εδώ υπάρχει η οπτική ευχαρίστηση με το να βλέπουν και να τους βλέπουν).

Soft swap: Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα μιας και υπάρχουν και υποκατηγορίες. Τα softswap ζευγάρια έρχονται σε επαφή με άλλα ζευγάρια, επιτρέπονται τα πάντα μεταξύ τους εκτός από την διείσδυση του άντρα στη γυναίκα του άλλου ζευγαριού.

Soft swap - girl on girl: Οι άντρες έρχονται σε επαφή μόνο με τη δική τους γυναίκα και απαγορεύεται να αγγίξουν την γυναίκα του άλλου ζευγαριού. Οι γυναίκες σε αυτά τα ζευγάρια είναι αμφιφυλόφιλες και δεν υπάρχει περιορισμός στο τι θα κάνουν μεταξύ τους.

Soft swap - touching or oral: Οι άντρες αγγίζουν τη γυναίκα του άλλου ζευγαριού μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιτρέπεται το στοματικό από τις γυναίκες στους άντρες αλλά όχι το αντίθετο (γενικά σε αυτή την κατηγορία ο τρόπος παιχνιδιού ποικίλει και είναι διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τα όρια του κάθε ζευγαριού).

Full swap: Εδώ δεν υπάρχουν όρια και επιτρέπονται τα πάντα. Τα fullswap ζευγάρια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.

Full swap - same room: Επιτρέπεται η πλήρης ανταλλαγή συντρόφων αλλά πάντα μέσα στον ίδιο χώρο.

Full swap – completely open: Η ανταλλαγή συντρόφων δεν περιορίζεται μόνο στον ίδιο χώρο αλλά και σε ξεχωριστό ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ο άντρας του ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει τη γυναίκα του άλλου και να φύγουν πχ για ένα 2ήμερο (και αντίστροφα).

Υπάρχει και μια ειδική κατηγορία οι λεγόμενοι μπαλαντέρ οι οποίοι είναι μόνοι άντρες ή γυναίκες που τους καλούν τα ζευγάρια για συγκεκριμένους ρόλους.

Στην Ελλάδα η swinging κοινότητα παρουσιάζει ανάπτυξη με μερικές ιστοσελίδες γνωριμιών ενώ υπάρχουν και τρία swingerclub στον νομό Αττικής (Κάτω Πατήσια, Πειραιά και Ν. Φάληρο).

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ ανεπτυγμένα με κορυφαίες ιστοσελίδες γνωριμιών τις www.spicymatch.com & www.sdc.com και εκατοντάδες club από τα οποία ξεχωρίζουν τα FashionClub (www.fashionclubprive.it), LesChandelles (www.les-chandelles.com) και με κορυφαίο το Fun 4 Two (www.fun4two.nl) το οποίο αποτελεί τη Μέκκα των swingers και αξίζει έστω και μια φορά να το επισκεφτεί όποιο ζευγάρι είναι ενεργό στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

Άξια αναφοράς είναι τα πολύ καλά party που γίνονται σε διάφορα κάστρα και πύργους στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία (www.madamehomard.nl), το Capd’Adge στη Νότια Γαλλία το οποίο είναι στην ουσία ένα θέρετρο γυμνιστών το οποίο επισκέπτονται πάρα πολλοί swingers καθώς και το DesireResort & Spa στο Μεξικό (www.desireresort-mexico.com).

Εν κατακλείδι να σημειώσουμε πως μέσα από το swinging ένα ζευγάρι μπορεί να γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους και να αποκτήσει και μια φιλική σχέση μαζί τους (χωρίς απαραίτητα να συνευρεθούν ερωτικά) ενώ στα διάφορα club και priveparty (ειδικά του εξωτερικού) τα ζευγάρια που λαμβάνουν μέρος είναι υψηλού επιπέδου και φυσικά όλοι σέβονται τα όρια και τις επιθυμίες του εκάστοτε ζευγαριού γι’ αυτό και ο γενικός κανόνας που ισχύει ανάμεσα στους swingers είναι πως δεν υπάρχει καμία πίεση για οτιδήποτε και φυσικά «το όχι είναι όχι».