Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΜοσχάρι - Βοδινό

Μπριζόλες γάλακτος στη σχάρα με αρωματισμένο βούτυρο από θυμάρι και ρίγανη


Υλικά για 4 μερίδες

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος (250-300 γρ. η μία) 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Βούτυρο από θυμάρι και ρίγανη

100 γρ. μαλακό βούτυρο

1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι

1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

 


Εκτέλεση

1. Αλείψτε κάθε μπριζόλα με λάδι, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

2. Ψήστε σε τηγάνι ή σχάρα σε μέτρια δυνατή φωτιά στο σημείο ψησίματος που επιθυμείτε.

3. Σερβίρετε με φέτες βούτυρου από θυμάρι και ρίγανη.

Βούτυρο

1. Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ με ηλεκτρικό μίξερ ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.

2. Βάλτε το βούτυρο σε ένα φύλλο λαδόκολλας και διπλώστε το δίνοντας μακρόστενο σχήμα ρολό. Το βάζετε στο ψυγείο μαζίμε τη λαδόκολλα να σφίξει.

3. Κόβετε σε φέτες και βάζετε πάνω στην ψημένη μπριζόλα.

 


Hints and Tips

Ετοιμάστε το βούτυρο και μαρινάρετε τις μπριζόλες μια μέρα πριν.

Γαρνίρετε με ρύζι, λαχανικά σχάρας, ψητές πατάτες.

Χρησιμοποιήστε το αρωματικό βούτυρο και σε άλλα κρεατικά σχάρας όπως χοιρινές μπριζόλες, φιλέτα κοτόπουλο κ.α.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5