Byzantium - Αιωνιότητα

Παραγωγή: Ιρλανδία/Βρετανία/ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Τρόμου

Σκηνοθεσία: Neil Jordan

Πρωταγωνιστούν: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Sam Riley, Jonny Lee Miller, Daniel Mays, Caleb Landry Jones, Uri Gavriel και ο Tom Hollander.

Υπόθεση: Η Έλινορ και η Κλάρα, δύο μυστηριώδεις γυναίκες που ζουν σε ένα άθλιο διαμέρισμα λαϊκής πολυκατοικίας διαφεύγουν όταν διαπράττεται ένα βίαιο έγκλημα και άφραγκες καταφεύγουν σε μία παρακμασμένη λουτρόπολη. Η Κλάρα, πρακτική από τη φύση της, αποφασίζει να πουλήσει το κορμί της και σύντομα γνωρίζει τον ντροπαλό και μοναχικό Νόελ, κληρονόμο ενός ταπεινού ξενοδοχείου που μετατρέπουν σε οίκο ανοχής. Από την άλλη η αιώνια έφηβη Έλινορ συναντά τον φοιτητή Φρανκ και σύντομα του αποκαλύπτει το μυστικό τους: ότι η Κλάρα, αν και λίγα μόνο χρόνια μεγαλύτερή της, είναι η μητέρα της και ότι η ίδια, θα μείνει για πάντα 16 ετών, αν και έχει γεννηθεί το 1804. Για να επιβιώνουν είναι καταδικασμένες να τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.  Σύντομα στη μικρή, ήσυχη πόλη οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν… και το σκοτεινό παρελθόν της Κλάρα και της Έλινορ θα έρθει να τις συναντήσει, με αναπάντεχες συνέπειες.

Δεύτερη δημιουργία του σημαντικού Ιρλανδού δημιουργού στο χώρο των βαμπιρικών μύθων μετά τη θρυλική «Συνέντευξη με ένα Βρυκόλακα». Βασισμένη σε θεατρικό έργο της Μόϊρα Μπουφίνι που η ίδια διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη, ονειρική, στυλιζαρισμένη και ικανοποιητικά αιματοβαμμένη η ταινία βάζει στο βαμπιρικό παιγνίδι ρομαντισμό αλλά και πολύ μαύρο χιούμορ, ταξική πάλη και ριζοσπαστικό φεμινισμό που αντιπαραθέτει με τις φεουδαρχικές αρχές και το σκοταδισμό της βαμπιρικής αδελφότητας. Ρεσιτάλ για τη Βρετανίδα λαϊκή σταρ Τζέμα Αρτερτον σε ένα ρόλο που θα πήγαινε γάντι σε μια Μελίνα Μερκούρη. Υπέροχα κάδρα και υποβλητικοί φωτισμοί με την πατέντα του δημιουργού της Παρέας των λύκων και του Παιγνιδιού των Λυγμών. Εντυπωσιακή προσθήκη στο είδος που δεν γνώρισε την πρέπουσα επιτυχία και αξίζει να ανακαλυφθεί και να αποκατασταθεί.

Διανομή: Hollywood Entertainment

Στις αίθουσες από 20.03.14