Short Term 12 – Μικρά Όμορφα Πλάσματα

Παραγωγή: ΗΠΑ- 2013

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Πρωταγωνιστούν:. Brie Larson, John Gallagher Jr., Stephanie Beatriz, Rami Malek, Alex Calloway, Kevin Hernandez, Lydia Du Veaux, Lakeith Lee Stanfield, Frantz Turner, Kaitlyn Dever, Diana Maria Riva, Harold Cannon, Silvia Curie και η Melora Walters.

Υπόθεση: Η Γκρέις εργάζεται σε ένα ίδρυμα για εφήβους με ανάρμοστη κοινωνική συμπεριφορά. Είναι παθιασμένη και πολύ ερωτευμένη με το συνεργάτη της, Μέισον, ενώ δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά που έχει αναλάβει. Το δύσκολο παρελθόν της Γκρέις μαζί με το αναπάντεχο μέλλον της, θα πάρουν μορφή στο πρόσωπο της χαρισματικής Τζέιντεν, μιας νέας κοπέλας που θα ενταχθεί στο ίδρυμα, με την οποία μοιράζεται μια περίεργη σύνδεση.

Μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες Αμερικάνικες ταινίες της περασμένης χρονιάς, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του νεαρού Χαβανέζου σκηνοθέτη είναι επαναπροσέγγιση μιας παλιότερης ταινίας του μικρού μήκους. Ο τίτλος αναφέρεται στο ανώτατο διάστημα που μπορούν να παραμείνουν στο ίδρυμα οι νεαροί τρόφιμοι και που δεν πρέπει να ξεπερνά τους 12 μήνες. Στέρεη αφήγηση, παθιασμένες ερμηνείες, νεανική ορμή, ραγισμένα όνειρα και ελπίδες για το μέλλον. Τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, με το βραβείο κοινού στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας και στο Φεστιβάλ της Γάνδης και με δεκάδες άλλα βραβεία και υποψηφιότητες και γέννησε τη νέα σταρ του Ανεξάρτητου σινεμά Brie Larson. Ένα λαμπερό διαμάντι για ανακάλυψη.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 27.03.14